39days and we went shopping heheh =)

August 22, 2010

yeay..Aqeef dah ada seluar raya =)

dah nak balik baru sempat posing amek gambar hehehe

ibu wif Aqeef

baik anak ibu... syok jalan2 ye sayang =)

mula2 time turun naik escalator, bawak kuar Aqeef... tp ni nak balik dah takpe lah.. tp berhati2 gak la..ibu standby kat depan hehehe

Selepas berjaya memujuk nenek, akhirnya dpt gak gi shopping... bukan ape, next weekend nak balik Johor umah mertua, pastu next weekend nye lagi hubby dah tak balik sebab hari rabu nye tu dah nak balik raya kan.... so mang minggu ni aje lah yang dpt gi shopping ngan hubby pon hehehe

Mang bile dah ada anak ni...semua keutamaan diberi kat anak dulu kan, sebelum kuar... make sure perut anak full tank hehehe... alahai Aqeef

Mission hari ni nak cari seluar jeans utk Aqeef... sebabnye Aqeef byk baju jalan, shirts and rompers tp satu seluar jalan pon takde.... last time ada belikan satu overall utk Aqeef.... tp lg macho kalau ada jeans satu kan hehehee... nenek geleng kepala aje dgn ibu Aqeef... kecik lagi nak pakai suar jeans hehehe

Berjaya menahan nafsu nafsi hari ni (sebenarnye tak sempat sgt nak shopping, sebab perhatian lebih bg kat Aqeef hehehe)........ for Aqeef, sepasang Jeans and 2bedsheets (sian tak tukar2 bedsheet Aqeef hehehe)..... for Ayah, dpt la sepasang baju melayu and satu kemeja... alahai baju melayu kat Parkson sgt limited tp boleh la, dah terdesak... tak de masa dah nak gi tempat lain...and for Ibu, niat nak cari matching baju kurung ngan ayah la, tp ayokkkk...nan ado yang cantik... so nanti lah.. akan lari kejap ke carrefour sendiri lepas btol2 abes pantang nanti... so utk ibu hr ni..... perfume...hoyey hoyey...

p/s: next week will be long drive to Penggeli...hopefully Aqeef ok dok lama2 dlm car seat tu ye...

LAGI ARTIKEL MENARIK

9 comments

  1. wah aqeef dh jalan² soping ngan ibu eh. yelah, now nak soping mmg akan fikir baby je kan. brg² ibu kemudian beli pun xpe.

    :)

    ReplyDelete
  2. first raya for aqeef..kira ok laa tu..ibu ngan ayah dah banyak kali raya..heheehhe

    ReplyDelete
  3. kitorang kalo bawak stroller mang tak naik escalator.. naik lif je... once penah kena tegur ngan makcik mase kat escalator angsana... makcik tu jerit..'tak sayang anak ker??' padahal tak de pe berlaku.. since then, kitorang naik lif je... tak kesah laa kena tunggu lama.. asal selamat.. hehee...

    ReplyDelete
  4. bestnye.. dh leh raye ngn baby tahun ni... :)
    nieza duk kendong perut je la raye tahun ni..hehehe :p

    ReplyDelete
  5. cutenya jeans utk aqeef..msti handsome je raya nanti...mmg skang ni dah ada anak mmg anak diberi priority...

    ReplyDelete
  6. salam...hai jiha...congrats k for ur cute little boy...n slmt blik ke penggeli...sya sue org johor yg sebelah kampung dgn hubby u, yg penah tya u ke org penggeli or hubby....so,hve a safe drive n moga meriahle raya taun ni coz dh ada bb...time to collect duit raya utk aqeef le yea..

    ReplyDelete
  7. penggeli ejaannya jer. tp org2 sane ckp pengeli jer. aihh...klu jalan depan sket lg sampai dah felda kite. habi jiha kompem tau punyer. felda linggiu =D

    ReplyDelete
  8. wardah: hehee dah jalan soping.. nasib Aqeef tak cranky sgt..mata melilau2 tgk keliling ehehehe

    deena: hehehe tu la... 1st raya =)

    mama durr: i pon concious gak pasal stroller and escalator ni..tp nak ke tempat parking kete tu, we all tatau mana lifnye hehehe

    nieza: hehehe best gak apa.. raya tahun ni kendong perut, tahun depan ada baby dah =)

    nani: tu la... bile hubby tanye Jiha nak beli ape kan... mcm blurr.. takde ape dlm pale.. sebab yang dlm pale ni barang Aqeef aje hehehe

    sue: igt2..org sg sibol kan.. tahun ni kami raya penggeli dulu... dtg la umah ehehe

    teppei@sharena: haah.. rasenye baru ni je ejaan die tukar ke penggeli.. owh hari tu kiterang ada lalu linggiu.. jalan yang nak ke kota tu kan

    ReplyDelete
  9. yupp...jalan nk g kota klu dr pengeli. singgah la klu rajen...hihi..mcm la ddk sane ek..huhuh

    ReplyDelete

Thanks Lovelies