Skip to main content

Aqeef Danial 1st check up =)

jom kite gi injet Aqeef

Alhamdulillah, so far nampak mcm ok je Aqeef... mintak2 la tak demam anak ibu ni.. hehehe sampai kat KK td jd org 1st.. org 1st pon tp sejam jugak la... ibu pon kene check up gak... after Aqeef dah di amek berat and tinggi, ibu pulak kene check up.. so ayah yang kene handle semua... wash poo poo kat KK... 2 kali pulak tu Aqeef poo poo kat KK

Masa Jiha tgh di check kat dlm, dgr suara Aqeef nanges... amboi ai.. suara anak ibu paling kuat dr baby2 lain... terus excused myself and gi tgk Aqeef... nak susu lg.. padahal sebelum pergi tu dh susu byk dah... maybe sebab panas kot kat KK.. selalu kat umah aircond... amek sekali, anak ibu melalak paling kuat hehehe....

lepas dah susu kan tu.. injet time lah pulak... si Aqeef ni pulak dh susu, tido aje lah... nurse suh kejut sebab nak injet kan... kejut.. kejut ..kejut... mata die bukak sket, nurse terus injet.. terus terbeliak mata die sambil menangis jerit2 hehehe.. sian anak ibu.. terkejut ye... Jiha tak sampai hati tgk time nurse injet.. tgk je muka Aqeef sambil pujuk2 dia... nanges kejap aje.. pastu lena balik Aqeef hehehe.. tp tido2 tu mulut cebik2 manja sket.. alahai...

balik umah jd tak sampai hati, selalu dah susukan and dah burp..Jiha akan terus letak dlm cot... tp sebab kesian kat dia hr ni... apa lg tido dlm dakapan ibu aje la.. ni baru aje letak dlm cot ni... tu pon sebab nenek kata takpe... letak aje.... kalau ikut ibu.. nak peluk je sambil monitor temperature dia, kalau2 demam

so far developement Aqeef dah sebulan ni

weight: 4kg.... masa lahir itu hari 3.2kg, patut la ada lenguh2 sket tangan ibu ni hehehe
length: 55cm.... masa lahir 49cm


p/s: td masa ibu check up, nurse ajar senaman pernafasan, senaman payudara, senaman kempiskan perut, senaman kecutkan 'flower' ehehehehe...

Comments

  1. lagik comel teknik teknik senamannn tu, tp mgkn i maseh di bawah umor, hahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. boleh ajar tu teknik2....sila ajar kat blog...hihi

    ReplyDelete
  3. owh..yeke jiha..diorg de ajar semua-semua tue eik...bgsnye....

    ReplyDelete
  4. salam kenal jiha...
    ye lah jiha...btui ape fasya cakap 2...leh la jiha ajarkan kami teknik2 tu...sgt bergune tu...heheh...neway...take care

    ReplyDelete
  5. aqeef dah berisi yer...bagus2, susu ibu tuh...

    ReplyDelete
  6. sekejap je anak kita dah 1 bulan kan.Qaiser belum amik suntikan lg,by diz week insyaAllah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…