Aqeef Danial 1st check up =)

August 16, 2010

jom kite gi injet Aqeef

Alhamdulillah, so far nampak mcm ok je Aqeef... mintak2 la tak demam anak ibu ni.. hehehe sampai kat KK td jd org 1st.. org 1st pon tp sejam jugak la... ibu pon kene check up gak... after Aqeef dah di amek berat and tinggi, ibu pulak kene check up.. so ayah yang kene handle semua... wash poo poo kat KK... 2 kali pulak tu Aqeef poo poo kat KK

Masa Jiha tgh di check kat dlm, dgr suara Aqeef nanges... amboi ai.. suara anak ibu paling kuat dr baby2 lain... terus excused myself and gi tgk Aqeef... nak susu lg.. padahal sebelum pergi tu dh susu byk dah... maybe sebab panas kot kat KK.. selalu kat umah aircond... amek sekali, anak ibu melalak paling kuat hehehe....

lepas dah susu kan tu.. injet time lah pulak... si Aqeef ni pulak dh susu, tido aje lah... nurse suh kejut sebab nak injet kan... kejut.. kejut ..kejut... mata die bukak sket, nurse terus injet.. terus terbeliak mata die sambil menangis jerit2 hehehe.. sian anak ibu.. terkejut ye... Jiha tak sampai hati tgk time nurse injet.. tgk je muka Aqeef sambil pujuk2 dia... nanges kejap aje.. pastu lena balik Aqeef hehehe.. tp tido2 tu mulut cebik2 manja sket.. alahai...

balik umah jd tak sampai hati, selalu dah susukan and dah burp..Jiha akan terus letak dlm cot... tp sebab kesian kat dia hr ni... apa lg tido dlm dakapan ibu aje la.. ni baru aje letak dlm cot ni... tu pon sebab nenek kata takpe... letak aje.... kalau ikut ibu.. nak peluk je sambil monitor temperature dia, kalau2 demam

so far developement Aqeef dah sebulan ni

weight: 4kg.... masa lahir itu hari 3.2kg, patut la ada lenguh2 sket tangan ibu ni hehehe
length: 55cm.... masa lahir 49cm


p/s: td masa ibu check up, nurse ajar senaman pernafasan, senaman payudara, senaman kempiskan perut, senaman kecutkan 'flower' ehehehehe...

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. lagik comel teknik teknik senamannn tu, tp mgkn i maseh di bawah umor, hahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. boleh ajar tu teknik2....sila ajar kat blog...hihi

    ReplyDelete
  3. owh..yeke jiha..diorg de ajar semua-semua tue eik...bgsnye....

    ReplyDelete
  4. salam kenal jiha...
    ye lah jiha...btui ape fasya cakap 2...leh la jiha ajarkan kami teknik2 tu...sgt bergune tu...heheh...neway...take care

    ReplyDelete
  5. aqeef dah berisi yer...bagus2, susu ibu tuh...

    ReplyDelete
  6. sekejap je anak kita dah 1 bulan kan.Qaiser belum amik suntikan lg,by diz week insyaAllah.

    ReplyDelete

Thanks Lovelies