Dugaan breastfeeding.........ouchhh hehehe

August 02, 2010

Alhamdulillah susu makin byk.. oh tp belum sempat pump stok banyak2... Aqeef Danial sgt kuat menyusu hehehe.. baru ada 20oz je... byk abes guna masa Jiha berurut hari tu and huhu semalam Jiha demam, so byk stok EBM dh bg kat Aqeef semalam.. kepala berat ya amat.. sian Aqeef..ibu dpt angkat kejap2 aje... nasib baik la ayah ada... huhu tp ibu ni kememe.. nangis sebab rasa bersalah tak breastfeed Aqeef =(... pastu rasa mcm Aqeef merajuk ngan ibu, ayah angkat dia, ibu panggil2, die tgk ngan mata sipi2 aje.. selalu mata besar tgk ibu... huhu lg la ibu nanges huhu

oh oh pasal breastfeeding ni, bukan senang rupenye eh.. masa Aqeef nak grab nip**e tu, ouch saketnye, tp pastu okay dah bile die start nyonyot... pastu skang ni style Aqeef, time nyusu nak menggeliat la, die tarik2 juge nip**e ku itu... mcm kunyah chewing gum..ayoo.. i admit, ada rasa fobia jugak nak nyusukan Aqeef, tp kuat kan semangat.. niat nak susukan Aqeef sampai 2 tahun ..InsyaAllah.. and susu ibu mang mujarab juga bg menangani sore ni**le ni kan... before and after bf Aqeef, jiha sapukan dulu ngan susu... Alhamdulillah.. cepat ilang dah rasa perit2 tu =)

p/s: akhirnya, bg juga Aqeef pacifier, tp once die dh lelap je terus tarik puting tu... mula mang tanak bg tp Aqeef kuat 'ngempeng'... die marah kalau kite tarik bre@st, padahal die dh stop minum.. die just ngonyel2 aje.. so jalan penyelesaian nye adalah puting... kalau dok kelek Aqeef aje, nanti tak buat keje lain and nanti dah masuk keje susah lak nenek nak jaga sebab asek nak 'ngempeng' aje hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. huhuhu...sabo ye jiha...aku pon kena gak dlu...bb boy mmg kasar sket nk net*k...siap rentap,kunyah lg...sucking phase pergh....aku rs kalo motor tu,tros level 10....hoihoo....
    tp ko dimurahkan rzki,susu byk....alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. ngempeng kat n9 kami panggil 'ngopek' hehe
    i saw my sister bf anak die, i pun rase mcm ouchh.. especially kalau yg dah start tumbuh gigi ;p orang kata kalau kita nak suruh baby lepaskan nipple, tekap muka baby kat breast instead of tarik nipple, nnt takut tercedera huhu

    ReplyDelete
  3. bace bab 'sakit' mase menyusu tu, buat terngilu plak huhu.
    insyaallah..kuatkan semangat k jiha..hani pun harap nnt bile my time, dpt laluinye dgn cekal :)

    ReplyDelete
  4. jiha dh discover satu cara nk bg Aqeef lepaskan puting... tp make sure ur jari bersih la ye... selitkan jari kite kat mulut baby.. nanti die lepaskan nipple hehehe

    ReplyDelete
  5. hehehe..ibu dah tau macam mane nak trick aqeef ek..good for u..semoga dipermudahkan semuanya..berdebar2 pulak tunggu turn i nnt..huhu

    ReplyDelete
  6. oh, pengalaman baru nih..aqeef anak manja..huhu..moga mama nya tabah utk bf..

    ReplyDelete
  7. samela jiha.. my baby ni ni pon asek nk ngempeng jer.. lg2 time mlm, lgsg tanak lepas wpon dh tdo.. ade terpk gak nk bg pacifier tp tahan je dlu.. yg tak laratnye tgn ng pinggang la lenguh2 nk kendong die... stil tak reti nk bf smbil baring..

    same2 la kite tabah utk our baby eh :)

    ReplyDelete
  8. ngempeng stail org jb pngil ek? tmpat reeb kdang2 pngil ngopek, kdang2 ngetek.. hehe

    ye btul, msukkn tgn confirm baby lepaskn breast.. gud luck ye jiha nk full bf..

    ReplyDelete
  9. alahai..perangai aqeef sebijik mcm qaiser..suka nak melekap kat situ je wlupon x menyusu.cuma kimmy belum start bagi pacifier lg sbb x beli pon dulu.hubby pon geleng kepala tgk qaiser asyik nak melekat kt situ je..hehehe.then rs sakit waktu dia nak grab tu pon mmg sakit skit,sampai terangkat kaki kimmy ni hahaha

    ReplyDelete
  10. takpe jiha
    kuatkan semangat, sore nipple ni kejap je
    demi anak..
    jgn putus asa k
    dan sama2 doa, susu kita akan cukup smpai umur dia 2 tahun

    ReplyDelete

Thanks Lovelies