Skip to main content

Mode: Jiwang-jiwangan

6 Ogos 2009

Preparation akhir sebelum majlis nikah the next day nye.... hr ni la dok sibuk pakai inai, hr ni lah dok mengamuk ngan tukang pelamin hahaha, hr ni la last checking with makeup artist, videoman, photog, wedding cake segala.........hr ni la saat2 akhir pegang status bujang


hehee esok our 1st anniversary.. Alhamdulillah...semoga jodoh berkekalan.. and we both dh dpt the best gift in advance... Aqeef Danial... yeay...Alhamdulillah..syukur

oh since still dlm berpantang, no fancy dinner i guess gegege.... takpe la.. asalkan we both dpt bersama2 and mengadap hadiah terbaik, Aqeef... lg best

p/s: tak sangka dah hampir setahun, maybe sebab jumpe on weekends je lg la tak terasa dah setahun tu... oh pape pon.... I love u Mohd Hairus Izman....ummuahss (jgn muntah hehehe)

Comments

  1. me too..dah nak sampai anniversary, sehari lewat dari jiha,..

    HAppy 1st anniversary JIha n suami.. :)

    ReplyDelete
  2. happy 1st anniversary jiha n hsbnd...nad lagi 10hari cukup 2tahun...yeay...sama2lah kt jadi yang terbaik utk pasangan masing2 yer..

    ReplyDelete
  3. the perfect anniversary
    ngan adanya aqeef

    jiha, nanti join tau gathering
    kita hire photog
    amik gmbar ramai2..dah terasa kemeriahannya

    ReplyDelete
  4. apy aniberseri hhihi..ms mmg cepat berlalu..sy ni ha tak sangka dah 3 tahun.anak pun dah dua heheh

    ReplyDelete
  5. happy anniversary hiha..mga dgn kehadiran aqeef cinta kalian lebih semarak..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…