Skip to main content

Next baby??????

constipation... arghhh it sucks... tatau salah makan ape.. last week until today, i suffer from constipation.. pelik sebab sebelum ni poo poo berjalan ngan lancar setiap hari huhuhu... oh lari topik.. eh tak, ada jugak kene mengena sebenarnya heehehe                                                                                                                                   Isnin dpn, nk bwk Aqeef gi injet sebulan, n for family planning.. bincang ngan hubby, nk amek noriday or etc... And i suggest plan after 2years ke kan.. then hubby ngan muke sayu kaTa... 'cukup lah sorang yang, kesian i tgk u saket'... saket bersalin n ni sembelit lak... hehe hubbY i ni... saket mang la saket tp lom la serik lg.... eh Aqeef dh bgn... later

Comments

  1. my hubby tak de perasaan pun walaupon die tgk fashya bersalin dan dengan selamba cecepat mintak anak lagi...apakah??? hahahahaha

    ReplyDelete
  2. aww...so sweet la ur hubby..
    2 thn ok la tu..
    cukup masa for your body to recover kan..~
    congrats on ur new baby ~
    kim salam kt aqeef >.<

    *silent reader dah bersuara..huhu

    ReplyDelete
  3. hahaha...so sweet k! kitorang plan mula 2 years, tapi skand dah extend ke 3 years. hehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. sayunya ziah...bagus niat ziah tuh :) sembelit ye..tu yang i takut tuh :)

    ReplyDelete
  5. same la kite..sembelit gk ni.padahal ari2 mkn sayur huh.. aa noriday tu x menjejaskn penghasilan susu. i pon amek noriday.. after 6 bln bru nk tukar amek yasmin lak. hehe

    ReplyDelete
  6. jiha minum milo x??milo might be one of the reason of constipation jugak..

    ReplyDelete
  7. wahhh saya nak hubby kau boleh?? :P

    weh if nak byk mkn buah pun kena jaga2 jgk, takut angin plak nnt

    ReplyDelete
  8. fasyha: hehe die nak menambahkan umat nabi muhammad cepat2 tu... yang penting happy kan

    Miss N: thanks =)

    Drama Mama: tu la min nye 2 years la.... later nanti tatau la camne...

    Mrs Nageb: sembelit mang saket.... jiha nanges2 dlm toilet... rasa mcm nak bersalin lg je rasa nye...

    wizza: tu la.. tatau ape yang silap... same je menu hari2.. boleh kene sembelit lak.. dugaan dugaan

    deena: takde pulak.... lagi pon sebelum ni ok je... start last week yang sembelit nye... ni hr ni alhamdulillah dh ok... dh makan ubat

    adi: hoit... mesti lah tak boleh hahahah
    tu lah... hr tu makan pisang tak agak2..last2 aqeef yang berak2..aku tetap sembelit hahah

    ReplyDelete
  9. heheh berminat gak bab2 rancang keluarga ni..aper lg, nnt jiha share la ape doc cakap..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…