Skip to main content

Risaukan EBM

stok EBM.. satu plastik sehari, so senang nenek nak bg Aqeef nanti.. agak2 cukup tak 25oz dr kol 7am to 7pm eh... huhu pasrah la opis jauh... mesti tak sabar nak balik keje jumpe Aqeef..

Alolo...makin nak raya ni makin risau lak..sebabnye kami akan pulang ke kampung... bukan tak suke balik kampung.... camni... skang ni kan i live with my parents... and umah ni ada problem ntah ngan wiring ke, ape ke... kdg2 suke trip@blackout... yang peliknye time malam selalu jadi gini... time kite ada kat umah leh la tekan balik suis tu... time takde org???? camne camne camne stok EBM ku

mama cadangkan tumpang kat frezeer kedai mamak tu... alahai alahai alahai kang pekerja die igt kan santan, dah tu gi jual lak hehehe

camne eh... nak tumpang peti ais makcik ku.. nak raya kan.. mesti la stok daging maging penuh dlm peti... dah nyusah kan org lak huhuhu kalau sumbat EBM pulak dlm peti tu

walaupon stok EBM skang ni takla seberapa, tp sayang wooo... perah dgn penuh kasih sayang nak isi perut anak... nampaknye kena berserah je lah kat Allah Taala.... dah mang takde jalan lain

p/s: td gi KK for family planning tp tak bawak Aqeef.. rindunye, kejap2 call mama.. klinik 5min je dr umah... tp yang lg kelakar... even kami dlm bilik yang sama...Aqeef dalam cot dia and Jiha atas katil... mang sgt rindu kat Aqeef tau hahahaha... ape la ibu ni.... nak tido sekatil takut nyamuk... alahai rasa mcm nak pasang kelambu kat katil ibu ni..so ibu leh tido pelok2 Aqeef

Comments

  1. jiha tau tak, fasya simpan EBM kat peti sejuk kat pantri opis....hahaha...peti sejuk itu gua yang punya, terpaksa jadik mafia okeh..hihi...konker sorg2...:p

    ReplyDelete
  2. jiha,fius uma kot problem....kekadang sbb overload,dia akan trip sdr..kalo wiring,besanye sbb insulation bocor...eh ape aku meraban ni...
    tp,yg pasti..sayang wooo susu 2..byk 2.....panggil la org baiki(soh dia wat insulation test,tgk wiring prob ke,fius ke...)

    25oz,ckp kot...xcukup amik plastik len..hehehe...wat xtra pon xpe jiha..

    ReplyDelete
  3. fashya: hehehe masalahnye Jiha lom naik keje lagi..lepas cuti raya baru keje hehehe

    mas: ok ok nanti aku gitau ayah aku

    ReplyDelete
  4. 25oz sehari more than enough rasanya
    chacha yg dh 4 bln ni pun kita supply 3.5oz x 5 botol sehari.
    dulu2 bg 4 oz satu botol, tp kakak nursery kata selalu tak abis sekali minum
    letak 3 tak cukup, maka 3.5oz lah

    carik la mana2 fridge boleh tumpang
    tak pun selesaikan masalah wiring tu segera

    ReplyDelete
  5. sayang, kezen kamu ramai keliling hulu klang tu. boleh je kot tumpang fridge dorg@ktorg hehe..

    ReplyDelete
  6. meriahnye 25oz sehari..jelessssssssss

    ReplyDelete
  7. dayu: 25oz byk eh... hr ni Jiha try bg stok.. baru luak 14oz... 21oz cukup lah kot kan

    adi: ehem ehem nak tumpangkan ke

    elly: bukan sehari dpt pump 25oz.. sehari peruntukkan 25oz utk Aqeef bile Jiha dah masuk keje nanti... hehhe bestnye kalau dpt 25oz sehari pump

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…