Risaukan EBM

August 24, 2010

stok EBM.. satu plastik sehari, so senang nenek nak bg Aqeef nanti.. agak2 cukup tak 25oz dr kol 7am to 7pm eh... huhu pasrah la opis jauh... mesti tak sabar nak balik keje jumpe Aqeef..

Alolo...makin nak raya ni makin risau lak..sebabnye kami akan pulang ke kampung... bukan tak suke balik kampung.... camni... skang ni kan i live with my parents... and umah ni ada problem ntah ngan wiring ke, ape ke... kdg2 suke trip@blackout... yang peliknye time malam selalu jadi gini... time kite ada kat umah leh la tekan balik suis tu... time takde org???? camne camne camne stok EBM ku

mama cadangkan tumpang kat frezeer kedai mamak tu... alahai alahai alahai kang pekerja die igt kan santan, dah tu gi jual lak hehehe

camne eh... nak tumpang peti ais makcik ku.. nak raya kan.. mesti la stok daging maging penuh dlm peti... dah nyusah kan org lak huhuhu kalau sumbat EBM pulak dlm peti tu

walaupon stok EBM skang ni takla seberapa, tp sayang wooo... perah dgn penuh kasih sayang nak isi perut anak... nampaknye kena berserah je lah kat Allah Taala.... dah mang takde jalan lain

p/s: td gi KK for family planning tp tak bawak Aqeef.. rindunye, kejap2 call mama.. klinik 5min je dr umah... tp yang lg kelakar... even kami dlm bilik yang sama...Aqeef dalam cot dia and Jiha atas katil... mang sgt rindu kat Aqeef tau hahahaha... ape la ibu ni.... nak tido sekatil takut nyamuk... alahai rasa mcm nak pasang kelambu kat katil ibu ni..so ibu leh tido pelok2 Aqeef

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. jiha tau tak, fasya simpan EBM kat peti sejuk kat pantri opis....hahaha...peti sejuk itu gua yang punya, terpaksa jadik mafia okeh..hihi...konker sorg2...:p

    ReplyDelete
  2. jiha,fius uma kot problem....kekadang sbb overload,dia akan trip sdr..kalo wiring,besanye sbb insulation bocor...eh ape aku meraban ni...
    tp,yg pasti..sayang wooo susu 2..byk 2.....panggil la org baiki(soh dia wat insulation test,tgk wiring prob ke,fius ke...)

    25oz,ckp kot...xcukup amik plastik len..hehehe...wat xtra pon xpe jiha..

    ReplyDelete
  3. fashya: hehehe masalahnye Jiha lom naik keje lagi..lepas cuti raya baru keje hehehe

    mas: ok ok nanti aku gitau ayah aku

    ReplyDelete
  4. 25oz sehari more than enough rasanya
    chacha yg dh 4 bln ni pun kita supply 3.5oz x 5 botol sehari.
    dulu2 bg 4 oz satu botol, tp kakak nursery kata selalu tak abis sekali minum
    letak 3 tak cukup, maka 3.5oz lah

    carik la mana2 fridge boleh tumpang
    tak pun selesaikan masalah wiring tu segera

    ReplyDelete
  5. sayang, kezen kamu ramai keliling hulu klang tu. boleh je kot tumpang fridge dorg@ktorg hehe..

    ReplyDelete
  6. meriahnye 25oz sehari..jelessssssssss

    ReplyDelete
  7. dayu: 25oz byk eh... hr ni Jiha try bg stok.. baru luak 14oz... 21oz cukup lah kot kan

    adi: ehem ehem nak tumpangkan ke

    elly: bukan sehari dpt pump 25oz.. sehari peruntukkan 25oz utk Aqeef bile Jiha dah masuk keje nanti... hehhe bestnye kalau dpt 25oz sehari pump

    ReplyDelete

Thanks Lovelies