Skip to main content

Esok cuti weehuuu

Hehe baru 2 hari naik keje..dah amek cuti lg.. hehe demi anak =)

Oh sekarang ni gi keje antara pukul 630am ke 645am and tibe semula ke rumah 630pm...balik2 basuh tangan sumer, simpan susu..pastu terus gi kat Aqeef... die pon bukan main..byk yang diboraknya... cerita ape aje lah Aqeef tu hehehe

Esok cuti cos kene bawak Aqeef pegi buat 'hearing test' kat Hospital Ampang, rata2 tanya org, masa before discharge lepas bersalin tu dah buat hearing test ni.... oh??... maybe Aqeef dierang tak buat sebab seminggu kat NICU ke eh?? entah lah

After Hospital Ampang.. Jiha lak ada app. doc kat KK utk pil perancang.. bulan lepas dh amek pil kat klinik tp lom makan pon lg hhehe.. sebab senior-senior kata mcm too soon utk amek pil perancang, and they said tunggu sampai 1st period dtg.. and since esok jumpe doc, leh tanya itu ini kat doc tu...oh oh hehehe 'kawan baik' saya tu dh dtg last Saturday, cepat kan eventhough full breastfeed..... my colleague ada yang sampai setahun lebih tak dtg cos full breastfeed (save duit nak beli pad hehheehe)

Lepas ke hospital & kk... nak gi JPN lak amek MyKid Aqeef, and kalau sempat nak gi Tabung Haji and bank bukak akaun for Aqeef =)

p/s: alahai..cuti pon still schedule pack..... dah 2 hari drive ke tempat keje ni, air mata mengalir sebab tglkan Aqeef utk ke keje..pastu bila kat opis and call mama, dgr Aqeef nanges..sayu gile rasa, tak sama tgk Aqeef nanges depan mata dgn dgr Aqeef nanges dlm telepon..ibu takde nak pujuk Aqeef...tp Alhamdulillah Aqeef Danial still in good hands, my Mama..thank you Mama =)

Comments

  1. lucky laa jiha mama sendiri yang jagakan baby..

    ReplyDelete
  2. jiha, just now i baca again ur labour experience..thought that i'll be induced jugak kot..coz up to now belum ada sakit2 macam nak deliver..sedangkan my due date will be this friday..=(

    ReplyDelete
  3. kene wat hearing test bile bby bape bulan?

    ReplyDelete
  4. deena: semoga dipermudahkan InsyaAllah

    Nadya: if im not mistaken, doc ckp hearing test for baby yg lemas dlm air ketuban ... Aqeef kan dah overdue.......

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…