Skip to main content

Love my new 'handbag'.. eh bellybag? hehehe

Oh Oh indahnye weekend... takyah bangun pagi2 nak ke keje and yang paling best dpt spent time ngan Aqeef n hubby lah kan..

Hari ni jalan2 KLCC.. it seems that KLCC is the most convenient mall utk pergi since dah ada Aqeef ni... naik elevated highway...tadaa dah sampai..and bile Aqeef dah penat + bosan + cranky... tadaa dah sampai umah dah.... jgn harap lah nak ke mid valley la kan... nak cari parking pon berjam2

satu je hasil tangkapan hr ni... pastu gi memenuhkan perut aje hehe.... we bought 'handbag' hehehe bellybag...eh tak la..we bought baby carrier for Aqeef.... very2 comfy and tak saket pinggang... beli pon sebab my kaklong strongly recommended this brand...dulu die angkut Ihsan yang masa tu dah setahun lebih gi travel.... actually nak beli next year time nak gi jalan2 Jakarta nanti...tp atuk dah suh beli, senang die nak bawak Aqeef jalan2...maklum lah... dukung Aqeef skang ni, alamat lenguh berbisa2 tangan hehehe

hehe my dad with his baby sling versi dolu2

amboi sedap eh tido kat perut atuk

syok Aqeef dok dlm carrier and jalan2 pandang kiri kanan hehehe

love my new 'bellybag' sebab leh cover perut muncit hahahaha


p/s: berjaya menahan nafsu dr membeli baju baju utk Aqeef... lagi pule baju Aqeef byk sgt org bg...comel2 and cantik2 semuanya... so abes kan pakai sampai tak muat baru ibu soping sakan lagi ye...hehehe...oh td jumpe baby sweater yang sgt cool..tp mcm tak perlu sebab anak ku kuat peluh... tunggu besar lah baru belikan sweater..sighhh

Comments

  1. jenama ape eh jiha baby carrier tuh? bei katne?

    ReplyDelete
  2. jiha>aqeef pakai puting ape eh?kuat susu x dia?
    -evyn4ever-

    ReplyDelete
  3. carrier 2 mmg tahan lasak...tp,pakai lm2 sakit jgk bahu...huhu

    ReplyDelete
  4. kena beli jugak eh baby carrier nih..hehe..brand ape tu..so sweet :)

    ReplyDelete
  5. Fahreen: babybjorn..i beli kat mothercare tp kat online store pon ada gak... hopefully a good investment for my back....

    evyn: Aqeef pakai botol Mam.. kuat gak susu tp puting die mcm ok lg..siang selalu Jiha sediakan 24oz ebm for Aqeef

    mas: yeke.. so far baru pakai dua tiga hari ni mcm ok..hehehe mintak2 la tahan kat Aqeef n anak2 seterusnya (anak2 lain pakai second hand abg nye je hehe)

    Mrs Nageb: brand yang kat pakcik di atas tu.. 'jawa style' hehehe..gurau je.. carrier babybjorn

    ReplyDelete
  6. jiha>bukan2..puting yang dia hisap kt car seat baby tu..:P
    -evyn-

    ReplyDelete
  7. jiha,camne ayah jiha guna kain batik tu ek?rs nk buat la...nk main2 ngn dak kecik 2..khehehhe...

    ReplyDelete
  8. evyn: oh Aqeef pakai puting Avent tp kadang2 dia nak..most of the time mang die juih aje.. kene pujuk2 'pandai anak ibu ni isap puting, anak baik ni' hahaha baru lah die nyonyot... rasanye puting NUK die ikut shape nipple kite...nanti nak gi cari =)

    mas: hahah ayah aku over creative hahaha...skang ni die buat ring sling nye lak... nanti aku upload gambar... dah takyah beli baby sling kat kedai dah

    ReplyDelete
  9. oh tu la ..nak gak cri ni sbb bb kita asyik nak lekap je..huhuhu..then bb laki ni kuat nyusu kan?
    -evyn-

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…