Skip to main content

Cuti Lama tp kami di KL saje ;)


Plan asal nak ke Kelantan and Kedah this CNY for my gfs wedding tp have to cancel supaya hubby dpt merehatkan pinggang nye... say NO NO NO to long distance drive..... berangan mau jalan2 terkubur -_-

tp walaupon dok di KL je...terisi gak cos this CNY i have two events for buai berendoi...so busy sket lah...tp the best thing is...even busy pon, kami 3 beranak buat keje sama2...hubby pasang buai dulu, I borak ngan tuan rumah and Aqeef pon mcm ye ye berborak skali...so far blom ada cranky2 scene lg di rumah org (syukur ;) )...selesai aje hubby pasang buai, I lak take over men'deco'... tp nanti kalau Aqeef dh start dpt kaki n melasak, camne pulak ye....Jiha kalau boleh takmo tinggal2 anak.... dh la weekdays ke opis tinggal anak kan...so nekad ni weekend gi pasang buai, akan ku bawa si hero kecik tu skali...hopefully sampai bila2 awak behave ye sayang

Owh takde rezeki nak jumpa Aishah Rahim n Nachik pulak since ada org tu sesat ye hehehe...takpe takpe maybe next time kan Aishah.... mana tau nanti time Jiha ke JB, kite jumpe2 di sana lak ;)

OMG...liat btol ni nak mula keje...hr ni saya cuti lg...hubby ada follow up pinggang die...since Wednesday last week dah cuti... mang la liat nak ke opis..dushhh!!

p/s: owh menu diet masih blom start...oh no!!

Comments

  1. hi dear.. nice blog.. i link ur blog, bole?

    ReplyDelete
  2. hi jiha

    tgk aqeef..geram gebu tomel.
    cantik la buaian merondoi tu..jiha yg buat eh?

    ReplyDelete
  3. Salju: hehehe gebu eh..thanks... haah buai tu jiha yg buat ;)

    deena: thanks dear

    ReplyDelete
  4. wah jiha, makin maju business..gud job =)

    ReplyDelete
  5. afni: alhamdulillah bisnes kecil2an

    ReplyDelete
  6. tahniah jiha sbb dh ada side income mcm ni. teruskan smpai bila2 tau. sbb nanti utk 3rd child, kimmy nk book buaian berendoi fr u..hehehe (wahh dh plan fr 3rd child? hahaha)

    ReplyDelete
  7. kimmy: wah qaiser nak dpt adik dh ke...hehehehe... sure..inshaAllah akan teruskan bisnes ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…