Skip to main content

Splash Park with bloggers 13 Feb 2011 yang indah ;)

Ahad ni, aku akan tetap ke Splash Park. Sebab dah planned kan.. dan tu je aktiviti Ahad ni. Dari bosan dok umah, gi je lah. So, sape rasa nak gi gak, jom lah. Bleh laga-laga pipi :)
February 9 at 11:34am · ·

Wah excited sgt dah ni bile baca dayu nye status.... 1st gathering di MidValley pon tak dpt nak join, so mcm hampa bile kata 2nd gath ni cancel.... bile dayu dah up status gitu, dgn hati girang terus texted hubby asking for greenlite...weehuuu berjaya berjaya lalala

Bukan apa..tp semacam excited sgt nak berjumpe.. terasa mcm dh lama kenal aje..yelah dr bujang, kawen, pregnant, skang ni masing2 dah ber'baby'....... amazing sgt bile dpt bertemu all the babies sebab selama ni tgk progress since lahir smpi skang ni di alam maya aje...so teruja sgt hehehe

Oh, nak tau.... i was from Segamat that day...gigih kugagahkan jua dtg ke gathering kali ni...pepagi ahad tu dh gerak gempur suami utk bersiap and at ~930am...zasss gerak khas hehehe
sampai The Mines dlm kol 1, mang plan utk smpi awal sebab mau beli baju mandi manda utk aqeef n juga pelampung...tp ada sedikit hampa dgn kedai2 di mines...tiada jual, they should have Parkson ke, Jusco ke in there lah...byk sket options...Alhamdulillah ternampak Giant, heheh tp swimsuit semua terlalu besar utk Aqeef...nasib baik ada swim trunk yg muat + ibu sempat juga grab pelampung utk Aqeef hehehe

naik lif ke tingkat 5 dgn perasaan yg sgt excited ni...muka dh tersengih2 bak kerang busuk(pelik hubby ku tgk perangai bini die, ape tah yg excited sgt la tu hehe)...masuk je Splash park..toleh kiri, bukan...toleh kanan...nah di ujung sana tu... boleh eh i nampak cha dulu hahahaha...dayu, mar dan sha dah sampai...seronok2... oh sebenarnye Jiha ni bukan lah blogger tegar, sha penah baca blog die tp mar tak penah, nanti i baca eh mar... tp mar sgt sweet lah, slim n lembut aje.... ayayai...

kalau Splash Park hr Sabtu lagi lah huhuhu tak kenal...tak sempat nak bermarathon membaca blog..takpe lah dr sini la kenal2 kan...btol lah kalau digabungkan blogger2 yang dtg Sabtu n Ahad tu...mesti havoc n rasa nye budak2 lain takde can nak mandi kolam tu hahaa

oh tak lama pastu, ana and elly pula dtg...oh dah besar dani...abg long hari Ahad hr tu..laju je die merangkak..so cute hehe...reen was the last to come, masa tu semua dah kecebur2 dlm air ... payin sgt encem and cekci hr tu...

oh ho...sakit2 tekak n kehausan sorak2 kat anak2 yg comel2 semua especially masa sesi penutup...mang mcm pom pom girl nak suh anak2 tgk kamera hehehehe...balik tu singgah A&W, habes root beer segelas besar, pastu siap kecek air hubby lg... hahaha

oh sgt berrharap kite semua akan ber'gathering' lg..kali ni ramai2 punye...kite kasi pecah panggung hehhehe

layan lah gambar... byk nye dh upload di FB..tp layan aje lah hehehe




















p/s: gambar tonggang langgang sebab saya buta IT... oh napa rasa mcm baru semalam je gi Splash Park ni hehehe

Comments

  1. masih terasa kehangatannya??
    tapi splash park mmg panas kan..
    loorrr
    dr segamat ke
    sungguh gigih lah jiha
    tahniah!!!

    tapi siyes
    mmg seronok giler.. terkenang2 llagi
    entah bila nak reda hahahahahah

    ReplyDelete
  2. wah, sonotnyer men air ramai2..
    cik asben pn supportive n sporting no!!
    ekekek, bagus la tu, bkn salu kn..
    sekalisekala best gak jumpe ramai2 gitu..=)

    ReplyDelete
  3. rase cam takpuas kan jumpe ari tu....walaupon cuace sgt panas tapi sgt sgt bes gath hari tu...harap buleh jumpe lagik pasni yerk...

    ReplyDelete
  4. muhibah betul.. cantik pelampung n tikar aqeef ;)

    ReplyDelete
  5. Nak join tapi malu tak kenal orang. Padahal Mines tu memang tempat melepak.

    Aqeef sungguh bam bam bila tengok gambar ramai2 tu.
    Peha dia tu geram tengok.

    ReplyDelete
  6. uwaaaaa...nape saya x tau..sobs...

    ReplyDelete
  7. jelesnya.....malu tapi mahu....tapi dah lepas pun..huhu

    ReplyDelete
  8. dayu: hehehe gigih...sgt seronok lah bermain air walaupon mak2 lepas tu sakit pinggang eheheh

    leily: mang sang suami semuanye sporting...;)

    afni: macho mengantuk hehehe

    mar: kan...best btol rasenye..geram tgk semua baby comel2

    easy: hehe thanks...

    ilot: adoyai...i ni pon tak kenal ..baru 1st time jumpe tau..next time join k...nak jumpe pahat bam bam hehe

    ctie: alah yeke... tak di war war kn sgt kt blog kot..thru fb je...nanti nest time join ye ;)

    mrs nageb: hehehe mang ada rasa malu2... tp selambakan aje hehehe

    ReplyDelete
  9. Ada splash park ye kt mines?baru tau ni.free entrance or kena bayar ek?khas utk kanak2 ye?

    ReplyDelete
  10. eh Jiha...patut la rasa pelik masa nak approved comment td hehehe...ye Jiha, ada Splash park kat the mines tu... level 5, free aje...tp mang khas utk budak2 aje

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…