Kenapa ko Jiha =|

March 07, 2011

I get stressed easily, lately

blog bersawang, aduhai.... byk nak cerita tp sampai dah tatau nak tulis apa... muka mang tak nampak stress tp dlm kepala ni haywire abes huhuhu..tatau nak elaborate...so i just put them in points lah (mcm lah ada org heran kenapa aku stress hahaha)

  • last two weeks, i get to know about one little princess... baby istimewa... terlalu sedih smpi aku stress...she has jantung berlubang and cleft lips... sgt berdoa yang baby kecil tu akan cepat sihat... Aqeef yang sakit sket pon, ibu dia mcm dah kene timpa batu, cuba bayangkan mama baby girl tu camne ;(
  • shocking news.. a dear friend masuk ICU after went for operation, she was in coma for a week.. and she has a 10 month old baby girl ;(...but Alhamdulillah dia dah sedar and she is getting better
  • lately ni kan hujan lebat di Kuala Lumpur...syukur rahmat Allah....tapi dlm seminggu ni jugak...rumah or lebih tepat bilik saya banjir cos atap bocor...huhu sedihnye... dah la bilik tu byk barang...barang Aqeef lagi huhu...banjir tu kat dressing area and yes almari bilik penanten ku jd mangsa banjir...ada la dekat parat buku lali, so kaki almari tu tenggelam huhuhu sedih ;(
  • am loving what i've been doing for the past 2 months now... nak buat full time?? so i have lot and lot of time with Aqeef?? ni sgt conflict adoyai...mungkin belum masanye
  • ada masa saya kuat..tapi ada masa saya nak suami saya on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday.....so bile masa tu dtg...i become very fragile...sob sob sob
  • bile saya nak beli rumah ni? when we can settle down...and where...Penang kah? a big NO from me hehehe... KL? big GRIN ;)....JB? big big big no comment hehehe
  • and the most feared thing yang buat saya stress...... what kind of ibu i'll turn into after 1year...2 years......10 years..... garang kah? annoying kah?? huhu... hopefully, my kids will be so happy when i am around ... i dont want them to feel down by my words or actions.. it would be nice if dpt borak2 solving any problems yang bakal kami hadapi kelak
saya berfikir terlalu sgt kah..... kdg2 terasa nak tekan butang RESET utk segala masalah yang ada dalam kepala ni ... biar tgl yang happy2 aje...boleh tak hehehe

sudehhhhh lah.... dah mengantuk..zzzzz

p/s: dah ku agak mang Pak Nil yang jd Host AF9...dgr Mr Host kat riuh pg era pg td.... gaya cakap mang sebijik Pak Nil ......( haha p/s takde kene mengena ngan entry)

LAGI ARTIKEL MENARIK

6 comments

  1. sabar puan jiha..
    semoga Allah mempermudahkan segalanya, insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. sabar puan jiha..
    semoga Allah mempermudahkan segalanya, insyaAllah...

    ReplyDelete
  3. tamo stres2...jom NO STRESS sesama :)

    ReplyDelete
  4. jauh betul pikir tu jiha..hehhe...tapi bagus jugak planning for future..wondering jugak what type of mummy i'll become after 10years..hihi

    ReplyDelete
  5. hehe..jauh sgt jiha pikir. pegi tido, bgn kasi lupa semua benda tu =)

    ReplyDelete
  6. tenang...tenang jiha....moga ada solution nnt..
    moga ALLAH permudahkan urusan jiha...amin

    ReplyDelete

Thanks Lovelies