Skip to main content

Sweetest moment in Penang ~2008~

I lived in Penang for a year...... tak byk sgt tempat yg dpt pegi... i missed Mee Udang Sg Dua... asek tak berkesempatan aje nak pegi

this is my 'must go' list in Penang (more on makan2 hunting lah hehehe)

- Hammer Bay for seafood, affordable
- Telok Tempoyak for seafood gak... tp ni a bit pricey
- Nasi kandaq beratoq.... die bukak after 10pm...so sile beratur to get ur food hehe
- Nasi ketam, ni kat Juru , mainland
- Pasembur Padang Kota.....sila pilih sendri... kalau tukang kedai yg pilih2 kan.... mau kene bayar smpi RM50 utk sepinggan pasembur hehehe

alamak, ape lg tmpt yang aku makan kat sana ni....... tp my fren kata kalau nak makan mee udang yg lg masyuk... sila lah ke Pulau Aman, naik boat... udang sana besar2 tau.... n sile lah order sotong goreng tepung kalau di Penang, sgt rangup, i boleh makan sepinggan hehehe

oh ye... melalut jugak ni, sebenarnye nak review on my candle lite dinner kat Penang dulu... at hotel Copthorne... dinner at private beach... 1st time nak candle lite dinner, kat private beach lak tu... so a bit akward... more on jakun hahahah... cost for that precious moments was RM250... and happen, i was the 1st one to request such dinner at the hotel kui kui (terpengaruh movie romantic la konon nye ni hahaha)

yg best lg, we have personal waitress and even banquet manager pon ada skali, hahah segan pon ada sebenarnye... and lg kelakar, ada ke I request nak org dtg main gitar, sing a birthday song for my fiance (hubby ku lah)... tp hotel tu kata takda lah .. hahah melepas... baru nak berangan ala2 korea... hahaha tp perempuan plak yang treat kan... lantak la... cos he did so many wonderful things to me... so this is my retreat to him (jiwang errrrkkk)

ok tgk gamba aje lah... sorry gambo tak cantik sgt, x pndi amek gambar hehe

our personal waitress, and gambar kami ber'romantika d'amor

the food.. 2 thumbs up

the gazebo, belakang tu beach...sgt cantik



p/s: semuanya mood makan.. and yes i gain so much when i lived there

Comments

  1. mmg tmpt² yg jiha suggest 2 ok...ada lg beberapa tmpt mkn yg best²...sbb 2 iza x kurus²...dr kecik smpai skang dok dlm penang jek...hahahah!!

    ReplyDelete
  2. Jihaaaa.

    Eii tingat yg kita bertiga waktu tu pegi survey tmpat nieh kan!
    U sgt happy waktu tu, dpt view private banglow lagik, heeee.
    Balik mlm tu u bawak balik kek, hihihiihi.
    I miss penang too.
    I miss u too bebeh!!
    Faiz especially, dia sgt mendiamkan diri.
    I hrap dpt cuti pnjang, bleh becuti di penang ;P

    ReplyDelete
  3. iza: hehehe jiha plg berat masa dok Penang lah (and masa preggy of course hehe)

    madi: rinduuuuuuuuuuu..... yok June ni kite gi Penang... makan derian, gi karaoke, hahahaha

    ReplyDelete
  4. baru balik dr penang.p mkn ns kandar beratur tp ainul p gai.takyah beratur.hehehhe

    ReplyDelete
  5. Jiha. thanks a lot. memang nk p penang more to makan2. n the beach for sure. ann plan nak stay kat bt feringghi. so tpt2 mkn tu agak2 jauh ke tidak eh?

    ReplyDelete
  6. klu turun penang roger² la yer...boley kita ketemu...ahakss!!!

    ReplyDelete
  7. wah class jiha..hehe.
    nak plan mcm ni jugak la one day =)

    ReplyDelete
  8. Ann: kalau kat batu feringgi tu mcm byk kedai arab n ala2 bar kat situ... local cuisine tak byk sgt rasenye

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…