Sweetest moment in Penang ~2008~

March 24, 2011

I lived in Penang for a year...... tak byk sgt tempat yg dpt pegi... i missed Mee Udang Sg Dua... asek tak berkesempatan aje nak pegi

this is my 'must go' list in Penang (more on makan2 hunting lah hehehe)

- Hammer Bay for seafood, affordable
- Telok Tempoyak for seafood gak... tp ni a bit pricey
- Nasi kandaq beratoq.... die bukak after 10pm...so sile beratur to get ur food hehe
- Nasi ketam, ni kat Juru , mainland
- Pasembur Padang Kota.....sila pilih sendri... kalau tukang kedai yg pilih2 kan.... mau kene bayar smpi RM50 utk sepinggan pasembur hehehe

alamak, ape lg tmpt yang aku makan kat sana ni....... tp my fren kata kalau nak makan mee udang yg lg masyuk... sila lah ke Pulau Aman, naik boat... udang sana besar2 tau.... n sile lah order sotong goreng tepung kalau di Penang, sgt rangup, i boleh makan sepinggan hehehe

oh ye... melalut jugak ni, sebenarnye nak review on my candle lite dinner kat Penang dulu... at hotel Copthorne... dinner at private beach... 1st time nak candle lite dinner, kat private beach lak tu... so a bit akward... more on jakun hahahah... cost for that precious moments was RM250... and happen, i was the 1st one to request such dinner at the hotel kui kui (terpengaruh movie romantic la konon nye ni hahaha)

yg best lg, we have personal waitress and even banquet manager pon ada skali, hahah segan pon ada sebenarnye... and lg kelakar, ada ke I request nak org dtg main gitar, sing a birthday song for my fiance (hubby ku lah)... tp hotel tu kata takda lah .. hahah melepas... baru nak berangan ala2 korea... hahaha tp perempuan plak yang treat kan... lantak la... cos he did so many wonderful things to me... so this is my retreat to him (jiwang errrrkkk)

ok tgk gamba aje lah... sorry gambo tak cantik sgt, x pndi amek gambar hehe

our personal waitress, and gambar kami ber'romantika d'amor

the food.. 2 thumbs up

the gazebo, belakang tu beach...sgt cantik



p/s: semuanya mood makan.. and yes i gain so much when i lived there

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. mmg tmpt² yg jiha suggest 2 ok...ada lg beberapa tmpt mkn yg best²...sbb 2 iza x kurus²...dr kecik smpai skang dok dlm penang jek...hahahah!!

    ReplyDelete
  2. Jihaaaa.

    Eii tingat yg kita bertiga waktu tu pegi survey tmpat nieh kan!
    U sgt happy waktu tu, dpt view private banglow lagik, heeee.
    Balik mlm tu u bawak balik kek, hihihiihi.
    I miss penang too.
    I miss u too bebeh!!
    Faiz especially, dia sgt mendiamkan diri.
    I hrap dpt cuti pnjang, bleh becuti di penang ;P

    ReplyDelete
  3. iza: hehehe jiha plg berat masa dok Penang lah (and masa preggy of course hehe)

    madi: rinduuuuuuuuuuu..... yok June ni kite gi Penang... makan derian, gi karaoke, hahahaha

    ReplyDelete
  4. baru balik dr penang.p mkn ns kandar beratur tp ainul p gai.takyah beratur.hehehhe

    ReplyDelete
  5. Jiha. thanks a lot. memang nk p penang more to makan2. n the beach for sure. ann plan nak stay kat bt feringghi. so tpt2 mkn tu agak2 jauh ke tidak eh?

    ReplyDelete
  6. klu turun penang roger² la yer...boley kita ketemu...ahakss!!!

    ReplyDelete
  7. wah class jiha..hehe.
    nak plan mcm ni jugak la one day =)

    ReplyDelete
  8. Ann: kalau kat batu feringgi tu mcm byk kedai arab n ala2 bar kat situ... local cuisine tak byk sgt rasenye

    ReplyDelete

Thanks Lovelies