Skip to main content

I , U, Aku , Engkau????


Starting korang dgn hubby korang masa bercintan cintun dulu bahasakan diri masing2 ape eh...

Jiha masa mule2 kenal Yus...mesti lah Aku Engkau........... tibe2 perasan Yus start dgn I U

mcm weird mula2...bile kite Aku Engkau....die tetap gak nak cakap I U..... hehehehe

pastu lama2 terikut2 jugak la I U...... bile dah start rapat n bercinta hehhee..tanye dia napa nak cakap I U.....die kata saja nak spesel sket...nak lain dr yg biasa ckp dgn org lain

pastu...bile dah makin2 rapat

Yang..... u ...bla bla....

Yang... i .... bla bla

sampai satu tahap.... panggilan nama mang takde dah...rasa weird kalau nak panggil die Yus, or die nak panggil Jiha

tp kdg2 rindu gak nak suh die panggil 'Jiha'

oh .... rindu pulak.... I lebiu Yus hehehehe

Comments

  1. alaa sweet je. hehe. fara dulu dgn husband sama opis. jadi cakap engkau&aku. bila da tak sama opis, da mula nak rapat.. husband panggil i & u. mula2 pelik sket sbb dulu ckp ganas2 heheh ;)

    ReplyDelete
  2. hehehe... kannn... trase rindu plak nak dgr org tersayang panggil name manje... hikkksss ;p

    ReplyDelete
  3. Kita lak, Sya, B...jarang2 hubby panggil yang...kadang2 teringin...

    ReplyDelete
  4. haha..bukan suami jiha dah pindah skali dgn jiha ke?

    ReplyDelete
  5. comel laa jiha..dina dari mula kenal sampai skrg I, U jer..mama ngan MIL suh panggil abang, tapi hubby said 'NO WAY!!I BUKAN ABANG U'..maka, isteri taat..ikut jer laa..lagipun rasa geli nak sebut abang..hahahha

    ReplyDelete
  6. ahahah kelakar la Jiha ni. rindu plak tetiba ek. Fie mmg panggil saya awak..pastu ayang b sampai la sekarang..abang mmg BIG NO lah. geli ok.

    ReplyDelete
  7. same lah dulu mase kwn aku-kau then dia yg tukar i-u psl kononnye tak biase ckp aku-kau dgn perempuan. bile dah feeling syg-huny plak smpi sekarang.

    ReplyDelete
  8. sweetnye. nurul dulu masa zaman bertunang panggil nama mcm saiful pastu m\panggil comel. jd perkataan comel tu melekat sampai dah ada anak ni

    ReplyDelete
  9. perubahan panggilan seiring hati la ni.. hehe sweet

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…