Selagi ada susu, selagi ada kudrat ibu

June 20, 2011

Aqeef 1st pix....day 5

Dah nak masuk sebulan............ lunchtime aje, ibu akan terpacak depan nursery Aqeef..bukan spot check ... tp sebab hasil susu berkurang kn Aqeef.....

berkurang sgt2..... tp masih ada..syukur syukur syukur


hanya dpt bekalkan 3 bottles instead of 5 utk Aqeef.... so apa yg ibu buat...... pagi 9 to 1pm tu dpt pump lg 2 botol...lunchtime akan hantar ke nursery smbl direct bf Aqeef

2 to 5 pm dapat pump lg sebotol

balik rumah pula... dgn Aqeef yang kerap bf (ibu suka ;)).... dpt 3 kali sessions tp hasil perahan hanya cukup 2 botol..... so altogether yg pump petang di opis 1 botol dan 2 botol pump di rumah...masih 3 botol shj utk bekalan Aqeef esok paginye

and the routine continuos.... begitu lah seharian ibu nk menyediakan minuman favourite Aqeef tu ;)

selagi ada susu....selagi ada kudrat...ibu tak pernah mengeluh kene bangun malam utk pump susu Aqeef... bahkan ibu lg sedih kalau tak terjaga utk pump susu Aqeef

and yes.... penah dpt 2 botol sahaja...ibu amek half day sebab tak cukup bekalan utk Aqeef huhu

tp takkan sentiasa nak amek half day kan.....semoga utk setahun sebulan lg ni....di meriahkan lagi susu ibu utk anak ibu Aqeef Danial ;)....amin amin amin

p/s: please do not be offended..... hanya nk meluah rasa...sebab perkara ini lah...rasa serabut... rasa mcm senak dada..rasa tak lepas

LAGI ARTIKEL MENARIK

12 comments

  1. sila kuatkan semangat ye jiha comel :)
    semua ibu nk yg terbaik utk anak.
    wah!! sedapkan ati sendiri neyy, hahaha

    ReplyDelete
  2. jiha, don't give ye.ainul dl pun mcmtu.time lunch lari balik umah hantar susu.penat tapi sgt puas hati.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah u...masih ada susu u untuk dia..i ni yg berusaha bagai..setitik pun xde dah..lagi perit bila tgk org lain bf anak..huhu..chayok2 ibu jiha!!!! i doakan semoga ada rezki tuk aqeef danial sampai cukup 2 tahun..yeah!

    ReplyDelete
  4. jiha, cuba cari ibu susuan untuk aqeef. Memang hal ni banyak meyesak hati ibu tau. Macam fashya dulu. masih mengepam untuk anak tersayang. InsyaAllah, semoga rezeki aqeef dimurahkan rezeki olehNya...Amin

    ReplyDelete
  5. i know how u feel. berusaha sehingga ke titisan terakhir tp hakikat sbenarnya mcm dh nk putus asa pun ade :( sobs

    ReplyDelete
  6. kuatlah jiha...chayo!!
    takut hormon berubah...nk period/stress...at least aqeef dah dekat,boleh direct feed kan? :)

    ReplyDelete
  7. jiha, nani pun sama skng ni...ni sebab nani cikgu blh balik awal, kalau tak mesti cam jiha gak..misi skang asal cukup utk the next day..huhu..bila bercakap psal bf je mesti sensitif jdnya.....cayok2..

    ReplyDelete
  8. betul kata semua, bila sampai bab ni mmg kene kuatkan hati dan usaha..kene makan mcm2 milk booster..kena rajin mengepam dan segala bagai la..moga jiha diberi kekuatan untuk menempuh smua tu dna moga ada rezeki aqeef

    ReplyDelete
  9. go go go....selagi mampu kan jiha..takpe,insyAllah meriah semula susu tuh nanti.. :)

    ReplyDelete
  10. jiha, sabar la..nurul pun camtu gak..kadang terfikir..boleh ke sampai umur sofiya 2 tahun ni??jangan sedih2..selagi ada susu, teruskan usaha..

    ReplyDelete
  11. ibu mmg gigih sejak dulu lg. :)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies