Skip to main content

Aqeef 1st bday preparation ;)

ibu sayang sgt kat Aqeef...dah besar my baby ;)

candy buffet Aqeef

deco last minute..ilang idea ;|

I just loves Bubbles ;)

Haih bertangguh sungguh entry ini...sorry ye Ciare ;)

gambar pon blom dapat lg dr photog, tu yang buat bertangguh plus ada series of unfortunate events...ibu demam..Aqeef sakit mata dan lain lain ngeeee (alasannnnnnnnn)

hmm plan nak buat bday Aqeef dah lama... since awal tahun rasanya (hahahaha)....

ini ada lah my to do list on the bday prep

1) Set menu dulu....nak bg org makan ye dak..kene pk menu dulu...i opt for nasi ayam sebab budak2 pon suke makan kan.... and thanks to Nenek for the Mee Kari and cendol...nenek belanja ;)........ and thanks to makcik2 saya yang bawak mcm2 kuih and desserts..i lap u lah ;)

2) Number of guest..ni kene synchronised juga dgn menu sebab nak tau berapa kepala kan

3) Theme...if nak yang ada tema2 la kan... serious agak blur on the theme...tp i want something yang ceria... so tibe2 terpk Bubbles lah...for sure all the kids n babies will have lots of fun ;)

4) Birthday cakes..... Alhamdulillah bday cake Aqeef comel tp tak seperti yang ku minta (sedikit hampa)

5) Candy buffet aka Jajan section hehehe.ni pon kene buat list ape nak buh dlm buffet ni ( it all about budget ye hehehe..ibu kedekut)

6)Goodie Bag............ ini pon kene buat list nak buh apa

7) Last but not least......deco and for my theme of course la kene ada bubble toy kan....naik juling mata men'google' supplier bubble toys ni hehehehe........

Itu aje kot eh utk Bday Party ;)

Comments

  1. Oh thank you so much Jiha. It helps a lot. Tengah nak plan untuk birthday Nashriq kononnya. Tak tahulah jadi ke tak. :)

    ReplyDelete
  2. wuah thanks jiha. harussss bookmark utk rujukan masa depan. hikhik =)

    ReplyDelete
  3. Jiha, supplier utk toys pulak jiha pegi beli kat mane ek? heehee

    ReplyDelete
  4. toyss? means party blower, balloons tu sumer ke...beli kat giant, tesco pon ada..harga pon lebih kurang aje

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…