Aqeef 1st bday preparation ;)

August 23, 2011

ibu sayang sgt kat Aqeef...dah besar my baby ;)

candy buffet Aqeef

deco last minute..ilang idea ;|

I just loves Bubbles ;)

Haih bertangguh sungguh entry ini...sorry ye Ciare ;)

gambar pon blom dapat lg dr photog, tu yang buat bertangguh plus ada series of unfortunate events...ibu demam..Aqeef sakit mata dan lain lain ngeeee (alasannnnnnnnn)

hmm plan nak buat bday Aqeef dah lama... since awal tahun rasanya (hahahaha)....

ini ada lah my to do list on the bday prep

1) Set menu dulu....nak bg org makan ye dak..kene pk menu dulu...i opt for nasi ayam sebab budak2 pon suke makan kan.... and thanks to Nenek for the Mee Kari and cendol...nenek belanja ;)........ and thanks to makcik2 saya yang bawak mcm2 kuih and desserts..i lap u lah ;)

2) Number of guest..ni kene synchronised juga dgn menu sebab nak tau berapa kepala kan

3) Theme...if nak yang ada tema2 la kan... serious agak blur on the theme...tp i want something yang ceria... so tibe2 terpk Bubbles lah...for sure all the kids n babies will have lots of fun ;)

4) Birthday cakes..... Alhamdulillah bday cake Aqeef comel tp tak seperti yang ku minta (sedikit hampa)

5) Candy buffet aka Jajan section hehehe.ni pon kene buat list ape nak buh dlm buffet ni ( it all about budget ye hehehe..ibu kedekut)

6)Goodie Bag............ ini pon kene buat list nak buh apa

7) Last but not least......deco and for my theme of course la kene ada bubble toy kan....naik juling mata men'google' supplier bubble toys ni hehehehe........

Itu aje kot eh utk Bday Party ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. Oh thank you so much Jiha. It helps a lot. Tengah nak plan untuk birthday Nashriq kononnya. Tak tahulah jadi ke tak. :)

    ReplyDelete
  2. wuah thanks jiha. harussss bookmark utk rujukan masa depan. hikhik =)

    ReplyDelete
  3. Jiha, supplier utk toys pulak jiha pegi beli kat mane ek? heehee

    ReplyDelete
  4. toyss? means party blower, balloons tu sumer ke...beli kat giant, tesco pon ada..harga pon lebih kurang aje

    ReplyDelete

Thanks Lovelies