Skip to main content

Apa Itu Shaklee?

Assalammualaikum,

Hari ni Jiha nak cerita sikit tentang 'Apa itu Shaklee?'

Pada tahun 1915, Pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C.Shaklee, Sr., telah mencipta 'Vitalized Minerals' yang merupakan Multivitamin yang pertama di dunia.

Dan pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan SHAKLEE CORPORATION yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikannya sebagai PELOPOR INDUSTRI NUTRISI dan KAEDAH PENGAGIHAN yang menawarkan FAEDAH dan KEUNTUNGAN kepada para PENGEDAR.

SHAKLEE memegang teguh pada 3 elemen ini

1) Sentiasa SELAMAT
2) Sentiasa BERKESAN
3) Sentiasa MESRA ALAM

SELAMAT

Saintis Shaklee mencari di seluruh dunia untuk sumber bahan-bahan semulajadi yang terbaik. Dan sebanyak lebih 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan cemar yang lain yang berbahaya. Seterusnya, setiap tahun, sebanyak 83,000 ujian kualiti untuk menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.

Shaklee bebas dari bahan-bahan kimia berbahaya dan pewarna seperti di dalam gambar di bawah. Shaklee ALWAYS SAFE. 


BERKESAN

90 daripada 100 kertas kerja saintifik telah disiarkan di dalam jurnal dan membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Shaklee juga telah melaburkan lebih daripada USD300 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan

'Landmark Study 2007', iaitu kerjasama dengan Universiti UC Berkeley telah menjalankan kajian di mana individu yang mengambil suplemen Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang baik.

Sejumlah 54 pingat emas, 20 pingat perak , 8 pingat gangsa dimiliki atlet adalah dijana oleh Shaklee.
7 kali majalah LIFE, 25 pengembaraan Terhebat sepanjang masa juga dijana oleh Shaklee.
Bahkan, ramai Atlet Kelas Dunia seperti Gary Hall Jr, 30 pingat emas dan 31 pemegang rekod dunia, Tiger Woods, pemain golf dan juara dunia, Carly Piper, pemenang pingat emas termuda (2004) dan ramai lagi juga memilih SHAKLEE sebagai suplemen mereka.

MESRA ALAM

Dr Forrest SHAKLEE :
‘Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi


Climate neutral
800,000 pokok – a million trees
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar
Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Harap, info di atas dapat memberi gambaran kat korang tentang Apa itu Shaklee secara menyeluruh ;)

Jika ada yang berminat untuk dapatkan produk Shaklee or berminat untuk menjadi pengedar Shaklee, jangan segan2 hubungi Jiha untuk info lebih lanjut ye

JIHA 012807024
Your Favourite Shaklee Independent Distributor
ID: 894167


Comments

  1. Shaklee diakui sebagai pemakanan tambahan untuk semua. Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…