Full Breastfeed??

June 14, 2013

Ramai Ibu yang nak sangat Full Breastfeed kan...tp memang bukan mudah... dugaan nye macam2...

probability

1) mommy with inverted nipples
2) baby tak pandai nak latch and hisap
3) bile rasa susu setitik dua, mula rasa tak cukup utk baby, tambah pula dengan baby menanges pulak
4) bengkak susu , baby tak pandai isap...mommy sampai demam2 and give up nak breastfeed

Utk kes inverted nipples...u can google how to breastfeed with inverted nipples...ramai mommies yang dah berjaya

Utk issue no 2 ke 4....itu memang perkara biasa especially pada seminggu yang pertama...tp disebabkan minggu yang pertama ni lah jugak, ramai mommy yang kecundang....sebab memang ianya bukan mudah

Customer Jiha yang beli Set Breastfeed masa dalam pregnancy lagi utk pakai lepas bersalin...Jiha mang sarankan sgt start aje makan semua during pregnancy tu kecuali ALFALFA...sebab? U have to get your body ready...utk produce milk nanti

Bukan makan lepas bersalin tak boleh....tapi hasilnye bukan jam jam tu kan...u have to be consistent at least a week or two...baru lah nampak hasil susu mulai banyak.... so bayangkan dugaan pada minggu pertama dan pulak susu tak de walaupon dah amek Set Breastfeeding.....boleh give up juga kan

So preggy mommies, here are Sets for you to consider take hehehe

Set 1st Trimester Shaklee
Vitalea
B Complex
Ostematrix
Vita C 100mg

Set 2nd & 3rd Trimester Shaklee

Vitalea
B Complex
Ostematrix
Vita C 100mg
Omega Guard
ESP

Nanti kalau dah bersalin....after 2 weeks boleh amek Alfalfa pulak..automatic u'll have Set 3M Shaklee, Set yang banyak membantu ramai Ibu2 menjayakan penyusuan lengkap 2 tahun

Set 3M Shaklee

Vitalea
B Complex
Ostematrix
Vita C 100mg
Omega Guard
ESP
Alfalfa



Sekian Terima Kasih hehehe

Sedikit Sharing dari saya....sama2 kita belajar dalam ilmu penyusuan ini

Sesiapa nak dapatkan Set2 ni...


pm Jiha di Facebook Page 'I Love my Supplement'

or

sms/whatsapp
0123807024

JIHA
Your Favourite SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID: 894167

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies