Skip to main content

Set Kecantikan Kulit Shaklee yang saya suka!!!!!!!

Ahakssss...sila jangan terkejut beruk ye melihat muka saya yang ditepek Masker ESP + Vita E Complex ni

This is my current Beauty Madness hahaha....me'masker' kan muka dengan campuran ESP + Vita E Complex

Hanya 1 sudu besar ESP dan 1 biji Vita E Complex

makcik dah masuk umur 30an gini lah perangainya hahahhaa

Photo: Set Kecantikan Kulit favourite saya ;)
tadaaa....Ini lah dia Set Kecantikan Kulit favourite saya ....

Okeh ni aturan  Set Kecantikan Kulit cantik ni

Collagen (15 sachet) {Tahan 1 bulan sekiranya ambil selang sehari}
Saya ambil selang sehari, minum setiap pagi lepas bangun tidur...minum sejuk dengan Performance Orange

ESP {Tahan 2 bulan}
Saya ambil 1 sudu besar aje sehari, dulu masa preggy in between meals sebab makyung asek lapar hehe, now minum ESP to replace dinner, minum bersama Milo Sejuk

Vita E Complex {Tahan 4 bulan}
Saya ambil 1 biji sebelum tidur

Masker ESP + Vita E Complex
Seminggu 2x, Satu sudu besar ESP dan 1 biji Vita E Complex

Haha makcik umur 30an ni obses nak kulit cantik hahaha....dulu masa 20an mcm tak kisah sangat pasal kulit2 ni....dengan malas nak cuci muka, sapu krim itu ini....nasib la jumpa Set Kecantikan Kulit Shaklee ni...tak perlu lah tepek2 krim.... Ada hikmah kene chicken pox hari tu...kalau tak mesti sampai sekarang tak kisah nak jaga kulitt

Nah kasi tengok kulit muka ku yang sengsara berbulan sebab parut chicken pox...tp lepas amek ESP...eh eh pudar uollsss...takyah dah nak sorok2 ngan foundation...i hate foundation, rimas


Jom sama2 cantikkan kulit....cantik Luar dan Dalam dengan Set Kecantikan Kulit Shaklee

Pm JIHA di FACEBOOK FANPAGE 'I Love my Supplement'

sms/whatsapp
JIHA 0123807024
Your favourite SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID:894167

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…