Tentang Multivitamin SHAKLEE

June 23, 2013



Oh baru perasan yang Jiha tak up lagi post pasal Multivitamin SHAKLEE yang terbaik ni hehehe....
Apakah Multivitamin tu?

Vitalea SHAKLEE... I have been consuming Vitalea since pregnant, in my pregnancy set..So mari nak cerita salah silah Vitalea SHAKLEE ni 



Shaklee telah mengeluarkan Multivitamin yang pertama di dunia pada tahun 1915. Dahulunya dikenali sebagai 'Vitalized Mineral' dan telah disingkatkan menjadi 'Vita-min'

Vitamin yang kita dok sebut-sebut tu asalnya dari SHAKLEE.... so ingat Vitamin, ingai SHAKLEE hehehe..ok sambung balik ye

90 tahun dahulu berbentuk cecair tetapi dengan peningkatan teknologi kini ianya dalam bentuk tablet dan diberi nama VITA-LEA.

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. VITA-LEA diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Manakala, tablet VITA-LEA ini disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai 'Explo-tab'. Ia merupakan tablet Multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah diintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan VITA-LEA Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Best kan....kan kita juga diamanahkan untuk menjaga kesihatan kan...tp jangan pula ingat dah makan segala supplement tapi kenapa boleh demam juga kan?.. Tu sebab apa? Sebab ALLAH sayang kat kita...

September tahun ni, genap juga lah JIHA consume VITA-LEA selama setahun...dan alhamdulillah, setakat ni  takde demam, masa pantang pon mak kata nampak sihat compared to pantang Aqeef dulu...Alhamdulillah

Ok sambung lagi...hehehe nak cerita manfaat2 VITA-LEA pula

MANFAAT UTAMA

  • Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  • Pelengkap nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Alhamdulillah...banyak betul manfaat VITA-LEA SHAKLEE ni kan....no wonder VITA-LEA antara supplement dalam kebanyakkan Set-set SHAKLEE...Set Menyusu, Set Hamil, Set Pantang dan lain-lain

Nak dapatkan VITA-LEA dan set-set lain, boleh

pm JIHA di FB Fanpage 'I Love my Supplement'

sms/whatsapp 0123807024

Love,
JIHA
Your Favourite SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID : 894167

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies