Skip to main content

SET HAMIL SHAKLEE BERI KEPERLUAN NUTRIEN YANG LENGKAP

Assalammualaikum,

Ibu-ibu mengandung di luar sana. Jika anda mencari supplement untuk melengkapkan lagi nutrien harian untuk ibu dan baby di dalam kandungan. Ini yang Jiha cadangkan.

Ibu mengandung perlu tahu fasa-fasa semasa mengandung dan keperluan setiap fasa.

Ada 3 fasa....1st Trimester, 2nd Trimester, 3rd Trimester

Jadi semasa di trimester pertama, apa yang Ibu perlu ambil ialah

Set 1st TRIMESTER

1) Vitalea

Asid Folik yang penting untuk kesihatan fetus, yang juga merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah di mana boleh mengurangkan risiko baby jaundice

Kandungan Iodin dan Vitamin B12 dalam Vitalea yang membantu tumbesaran fetus
Zat besi yang membentuk hemoglobin, penting untuk membantu menaikkan tahap HB rendah

2) B-Complex

Melawan tekanan dan memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala. Sesetangah ibu mengandung memang akan alami sakit kepala di trimester pertama, jadi di sini lah peranan b-complex.

3) Ostematrix

Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini penting diambil bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan bagi menghalang endapan sesetengah mineral.

Penting untuk menguatkan tulang ibu dan membentuk tulang yang sihat untuk bayi. Ianya juga penting bagi mengelakkan kekejangan semasa mengandung.

4) Sustained Release Vita C

Penting untuk ibu mengandung kerana fungsinya yang meningkatkan sistem imun dimana membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.

Ianya juga mengekalkan kolestrol sihat dan mengurangkan tekanan darah tinggi.

set hamil shaklee
Set Hamil untuk 1st Trimester


Apa yang perlu Ibu mengandung ambil semasa 2nd dan 3rd trimester pula?

Sama seperti Set 1st Trimester tapi dengan Omega Guard dan ESP

1) Omega Guard

Manfaat utama Omega Guard untuk ibu mengandung ialah membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori

Kandungan DHA iaitu nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting terutama sekali pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan

2) Energizing Soy Protein, ESP

Selain manfaat lain yang hebat untuk pengamal ESP, Ibu mengandung akan dapati badan lebih bertenaga dengan ESP. ESP membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
*Tips semasa hendak menuju ke labour room : Minumlah segelas ESP untuk punyai cukup tenaga masa proses kelahiran.


(NOTE: Sekiranya semasa awal kehamilan, didapati rahim ibu lemah, disarankan untuk mula mengambil ESP dari 1st trimester lagi)

set mengandung shaklee
Set Hamil untuk 2nd dan 3rd trimester

Tips :
Pada yang merancang kehamilan, Set Basic yang anda perlu ambil ialah Vitalea dan B-Complex. Ianya penting untuk memberi environment yang baik di dalam rahim untuk 


Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Set Hamil Shaklee ini,klik Ikon di bawah;

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…