Skip to main content

Appreciation HI TEA for Empayar JUTAWAN at Palace of Golden Horses



Oh another SuperMAK day for me on Sunday hehehe

Ada gathering Team RMC and at 2pm pula ada Appreciation Hi-Tea Empayar Jutawan di Palace of Golden Horses

Gathering Team RMC pukul 11am kat Putrajaya...mula2 dah nak cancel pergi dah sebab hubby ada keje pagi tu kat Shah Alam...tapi rasa ralit sangat lah...nak sangat pergi untuk boost balik semangat.. so selamba nye..tanya Mak Ainul...boleh tak nak tumpang gi Putrajaya then gi Hi-Tea....yeay Mak Ainul kata boleh..

So pagi 8am bertolak dari KL to Shah Alam....kiterang breakfast di Restoran Gembira before gi umah Mak Ainul...oh nostalgia betol pergi sarapan di ber'gembira' hahaha...siapa orang Shah Alam or student Shah Alam...mesti kenal kot Gembira ni... pagi2 kene tunggu turn nak dapat table hehe...tp pergi hari tu awal sikit so masih ada kosong, plus agak jakun sebab layout dah lain...dah makin cantik dah...

Okeh setel....hubby dropped to Mak Ainul's...then pergi la ke gathering bersama2..dan bermulalah kisah SuperMAK.... dengan nak dukung Auni Nadra....dengan Aqeef Danial berebut toys orang mengamuk2 melalak2 sampai muntah2....oh terus ibu jadi Incredible Hulk ok...fenats gilaaaaa....

Bussiness Sharing...pengalaman seciput saya hehe

Adik beradik dan anak sedara RMC hehe...mak gi toilet lak masa ni ehehehe

Selesai Biz Sharing and makan2 sedap, solat...bertolak lah pula ke Hi Tea...excited weehuu
Sesampai aje kat Lobby...dukung Auni Nadra, turunkan Aqeef Danial...zasss die pon berlari sambil gelak2...dia lari laju ye...adalah 100m away dari Ibu...hangin btol aku....dah la...tak sempat nak buh Auni Nadra dalam carrier lagi...selesai aje with Auni Nadra...berkejaran la Ibu mengejar Aqeef Danial hoho penatnye

Masuk dalam Hall...terus ternampak Kak Cery...terus zuppppp Aura Positif berganda2...pagi dah serap Aura Positif team RMC....ni most of great leaders in Empayar Jutawan ada dalam hall ni....oh best betol..Aqeef Danial?....terus meluru ke stage dan joget2 atas sana...lantak lah anak...ada gak anak2 lain yang joget2 atas tu gak
So dh dapat seat...parade dah nak start so MC announce suh Ibu Bapa amek anak2 masing2....bermulalah kisah berpeluh2 memanggil Aqeef Danial turun dari stage dengan ibu mengendong Auni Nadra hahahha....lari sana lari sini...last2 ibu dah penat sgt...ibu kepung dia at one corner and kiterang pon bersila lah di kanan hall tu..baru lah ibu tenang nak dgr pengalaman2 Master2 Shaklee yang hebat tu......


 With anak and Mak Shaklee ;) With Kak Cery ;)
 Supermak tak?? Hehehe




Lastly...sebelum balik, dapat juga jumpa Nanny Hadhatina ..yeay

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…