Skip to main content

Shopping Raya!!

Hehehe tgk kat Facebook...org post luar Sogo penuh sebelum Sogo tu bukak lagi...Ya Ampun ramainye orang....Hmmm Sogo memang takkan ku pergi la....sebab pening kalau dah ramai orang gitu...dulu ada sekali penah gi, tgk dari atas, org kat ground floor tu mcm semut...penuh nye.... and lagi pulak dengan anak kecik ku dua orang...nehi kabi nehi

Hari Sabtu ke Queensbay pon rasa pening2 lalat....oh actually shopping raya DONE even before puasa heheh...ni gi sebab nak belikan baju melayu utk anak bujang kaklong kat Saudi tu...sian dierang tak dpt lg baju melayu...so maklang nye ni pon gi lah tolong carikan....dah alang2 maklang pon rembat la blouse dua...kecek hubby hehehe

Before Queensbay, kami pi Little Clothes....online store tp kedai die 5min aje dr rumah....aim beli pre-walker Auni and sandal Aqeef....beli kat situ aje murah...lg pon pre-walker aje kot...kang sat sat gi kaki Auni dah besar dah hehehe ....oh tp target agak tersasar sebab terbeli headband 2, pjs for Aqeef...pororo hehehe...puas hati dpt beli sendiri dr online...sebab boleh rasa material dia...adoi baju girl comel2 tp too big for Auni...tunggu la besar sikit nanti weehuuu

Oh sebenarnye niat tulis entry ni nak cerita perihal kat Queensbay hehehe..lepas dah pilih baju Melayu tu, nak gi bayar lah kan...hehehe...hubby jaga Aqeef and Auni dalam stroller....Aqeef ni mang kene pegang tangan dia kalau tak die lari laju....tp kebetulan ada toy xylophone kat situ...so sit at one corner...die dok main la...tp kdg bile die nak lari, ayah pegang tangan dia

Toleh lagi sekali....tgk ayah tgh borak dengan akak ni...tgh promote Baju Kurung Baby kami hehehe...tp ayah pegang siapa tu? Mana Aqeef???....Ayah salah pegang anak orang..pegang tangan lil chinese girl....budak tu td main2 sama Aqeef...agaknye time tu la tertukar kot heheh...budak tu beria mintak lepas tp ayah tak lepas sebab tak perasan borak ngan akak tu....Jiha cari Aqeef...oh die tgh cangkung aje kat bawah tu main xylophone....terus tegur ayah...'yang, u pegang siapa tu?'...punya la terkejut ayah hehehehe....mintak maaf beria2 kat budak tu.... Hehehehehe ibu boleh gelak aje sambil beratur nak bayar tu...sebenarnye suspen gak

1. Takut Aqeef lak yang dah hilang ke mana
2. Takut ayah kene pukul ngan orang konon amek anak orang, tak pasal2 aje....tgk kulit dah la tak sama hheheh

Lepas dah bayar tu....kami dua2 gelak ...adoi...camne la leh salah pegang anak orang kan hehehe

eh Auni dah bangun...dah bebel2 nak mandi lah tu...

Comments

  1. muahaha..kelakarla ayah salah "tangkap" anak ni..hehe..haritu maria p QB pun xtahan..ramainya umat..dan beli sehelai baju je kt aqil..jadila..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…