Supplement yang membantu ibu mengandung berpuasa

July 03, 2013

Pejam celik pejam celik, tinggal beberapa hari aje lagi nak masuk bulan Ramadhan kan
Dah buat checklist ibadat?..Jiha tengah nak buat ni...Alhamdulillah bila jadi WAHM ni, lebih banyak masa boleh dekatkan dengan Allah SWT...masa keje agak busy nak buat ibadat yang extra2 (alasan huhuhuhu)

Yang bekerja pon lagi bagus buat checklist...so boleh manage your time wisely....rugi lah kan...Ramadhan hanya sebulan aja dalam setahun...mana lah tau kalau tak sempat jenguk next next Ramadhan ;(

Hari ini Jiha nak share apa yang boleh membanti Ibu mengandung berpuasa di bulan Ramadhan, oh ya...bukan setakat Ibu mengandung, tapi Ibu menyusu, adik2 yang nak belajar berpuasa , senang cerita seisi keluarga, semua boleh ambil Supplement ini....

Set Triple Gems iaitu gabungan ESP, Mealshake dan Performance Drink.... Meh nak cerita bagaimana Set ini boleh membantu anda kekal bertenaga di bulan puasa

ESP atau nama penuhnya Energizing Soy Protein, nama pon dah Energizing kan, jadi ini lah dia watak utama dalam memberi anda tenaga di bulan Ramadhan dan boleh melakukan ibadah harian dengan lebih cergas...kerja pon ibadah kan....takkan nak jadi kan bulan Ramadhan alasan untuk bermalas-malasan dan tidak efektif di opis... Untuk para suri rumah pula, yang ambil tempahan kuih raya, tempahan menjahit, yang tak henti2 melakukan kerja rumah pon perlukan tenaga kan??

Mealshake yang terkenal sebagai minuman yang mengenyangkan. Dah la kaya dengan Vitamin dan Mineral. So pada Ibu mengandung, Ibu menyusu, yang punya sakit gastrik...this is for you

Performance Drink dengan rasa Orange yang segar membantu mengelakkan dehidrasi...Ini juga minuman tenaga. Kanak2 pon pasti suka

Ok ni Jiha bg recommendation macammana aturan minum ke 3 produk yang hebat ini

Sahur
1 tbspn ESP + 1tbspn Mealshake, shake with MILO sejuk dan minum sebelum juadah sahur
1tbspn PD bancuh dengan air sejuk after juadah sahur.

Alhamdulillah, masa puasa ganti, Jiha amalkan Set Triple Gems ini...rasa bertenaga...tipu lah tak lapar langsung tapi boleh tahan lah....lagipun kita tak boleh lari dari matlamat Puasa ni.... kita rasa lapar, mengingat kan kita dekat orang yang kurang berkemampuan yang nak dapatkan sesuap nasi pon susah... 


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies