Skip to main content

Ada apa dengan SET KURUS?

Wah laku betul Set Kurus Shaklee musim raya ni kan....ye lah semua fobia berat naik mencanak pulak after makan rendang, nasi impit, kuih kacang, lodeh (agagagaga siapa buat open house, sila jemput saya ekekekeke)

For me, Alhamdulillah....banyak betul makan raya kali ini tapi beringat dengan Set Kurus Shaklee ...berat TAK NAIK!!!!...Kalau tak setiap kali raya, berat naik...sedey aje

Oh apa Set Kurus Shaklee tu?

Ada beberapa range Set kurus tapi Ini adalah pelan slimming paling basic sekali ye tapi mampu mengekalkan ataupun menurunkan berat badan jika anda mengamalkan aturan makan yang betul dan pemakanan yang seimbang. 

Terdiri dari Lecithin dan Alfalfa Complex

Ok apa itu Lecithin?
Lecithin SHAKLEE Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu



Apa pula Manfaat Utama Lecithin SHAKLEE?

  • Menyerap vitamin yang larut lemak-Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A,D,E, dan K yang larut lemak
  • Melindungi hati-Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolestrol-Bertindak sebagai pembersih salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.
  • Pelangsingan-Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit-Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi- Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit
  • Menghalang kejadian batu karang-90% dari batu karang terjadi dari kolestrol
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress-Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin
  • Menghalang tekanan darah tinggi- Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah
  • Memperbaiki prostat lelaki-Kajian telah membuktikan masalah prostat dan uthera lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan lecithin kuantiti yang banyak
  • Meringankan sembelit-Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.
Wah banyak kan manfaat Lecithin Shaklee selain untuk kurus je...rugi kalau tak dapatkan nya
Okey meh kita tengok apa pula Alfalfa Complex Shaklee

Apa itu Alfalfa Complex?
Diperbuat daripada tanaman Alfalfa ataupun Medicago Sativa secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memliliki gred paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap dengan udara semualajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung dalamnya. Daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa


Apa pula Manfaat Utama Alfalfa Complex?
  • Mencuci hati, darah dan usus-Alfalfa ialah makanan yang beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot
  • Melawan alahan- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut-Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol- kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangkamasa yang panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
  • Melawan tumor
  • Melegakan keletihan
  • Mencegah dan merawat arthiritis

Lecithin 
180capsules
6biji sehari
Retail Price: RM52.50

Alfalfa Complex (Small)
330tablets
10biji sehari
Retail Price: RM53.75

ataupun 

Alfalfa Complex (Large)
700tablets
10biji sehari
Retail Price: RM97.50

Tetapi dengan pembelian Combo Lecithin dan Alfalfa Complex, anda akan menikmati harga Combo special dari saya...

Untuk pembelian or penerangan lanjut...

Call/SMS/Whatsapp
JIHA 0123807024

pm di Facebook Fanpage 

Your Favourite Shaklee Independent Distributor,
Siti Najihah Mohamad Razali
ID : 894167



Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…