Skip to main content

Dipanggil masuk kerja balik???

Resigned during my maternity leave...Maternity leave kan 2 bulan...so lepas je cuti sebulan I terus tender, so I dah tak payah terus masuk kerja balik...

Irresponsible?
Sorry sikit....sebelum cuti tu I dah passover everything, siap dah ada passover list with all the folder directory semua ada...Sebab?? Mang dah pasang niat untuk berhenti!!!

Why?
Memang tak sangka akan jadi WAHM secepat ini...because initial plan was, masa Aqeef nak masuk sekolah rendah nanti baru rasa macam dah stable sikit kan

So Why?
Bukan nak cakap apa, but I don't like myself while working there...I am not a better person working there? Pelik? Masing2 ada goal sendiri bila bekerja kan...I have mine too...One of is, I want to be a better person... and yang paling penting, my time as a mother, as a wife sudah terhad...ada seminggu tu, Aqeef tak nampak langsung muka ibu dia ni...because hantar gi Taska, die tgh tidur, amek dari Taska, dia dah tidur...and I was pregnant kan masa tu...nasib lah minum ESP hehehe so boleh la cope dengan workload... and tiada kompromi langsung kalau disebabkan kerja, I'll fail to breastfeed my baby....so dah Sob Sob Sob dengan hubby...he agreed

Ok..perihal Dipanggil kerja balik?

Kalau korang di tempat Jiha,,,, korang rasa nak ke masuk balik?... For me memang TAK LAH
One day before Raya, dapat call from HR, asked me to join balik.... I've said NO...tapi die suruh consider and will call after raya...so Raya ke 5, HR call lagi....and my answer still NO

So ingat dah la

Semalam, HR call lagi...nak offer 6mths contract pulak...sementara nak hire orang baru and if ada orang baru, I akan train orang baru before my contract ends...or if I want, I can stay as permanent.

Hmmmm, hari ni dierang mau call lagi, my answer will still be NO....

Bukan taknak tolong, tapi I just don't like the work environment, the 'tuuuuuut' hahahhaa.... yang I missed is my friends je kat sana...and dierang pon kata , kalau I masuk balik, dierang taknak kawan dah ngan I....hahaha because they know how I suffered before hahhaa...Suffer la sangat

And most importante hehe...my baby princess Auni Nadra lah...24/7 je dengan dia sekarang, direct feeding her since she rejected EBM and bottles....so How on Earth can I go back to work??

Being a WAHM is so AWESOME .... I can look after my kids...can always online coaching my anak Shaklee...kalau kerja...ingat ada masa nak bukak FB and layan whatsapp...mang tak la...kesian anak Shaklee I terkapai2 nanti....Just love my family in IRON MILLIONAIRES...Alhamdulillah family makin berkembang dan berkembang

Mybabypimpom Buaian Berendoi pon semakin mendapat tempat di Utara,,,and yes, kat KL pon boleh buat jugak.....tapi sila inform awal ye ;)

Comments

  1. move forward & NO turning back..hehehe.. tunggu ainul plk WAHM.oh tak sabarrrr..skrg nk buat keje pun malas.hehehe. Jiha kan WAHM 6 figures. caiyokk cayang :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…