Dipanggil masuk kerja balik???

August 21, 2013

Resigned during my maternity leave...Maternity leave kan 2 bulan...so lepas je cuti sebulan I terus tender, so I dah tak payah terus masuk kerja balik...


Irresponsible?
Sorry sikit....sebelum cuti tu I dah passover everything, siap dah ada passover list with all the folder directory semua ada...Sebab?? Mang dah pasang niat untuk berhenti!!!

Why?
Memang tak sangka akan jadi WAHM secepat ini...because initial plan was, masa Aqeef nak masuk sekolah rendah nanti baru rasa macam dah stable sikit kan

So Why?
Bukan nak cakap apa, but I don't like myself while working there...I am not a better person working there? Pelik? Masing2 ada goal sendiri bila bekerja kan...I have mine too...One of is, I want to be a better person... and yang paling penting, my time as a mother, as a wife sudah terhad...ada seminggu tu, Aqeef tak nampak langsung muka ibu dia ni...because hantar gi Taska, die tgh tidur, amek dari Taska, dia dah tidur...and I was pregnant kan masa tu...nasib lah minum ESP hehehe so boleh la cope dengan workload... and tiada kompromi langsung kalau disebabkan kerja, I'll fail to breastfeed my baby....so dah Sob Sob Sob dengan hubby...he agreed

Ok..perihal Dipanggil kerja balik?

Kalau korang di tempat Jiha,,,, korang rasa nak ke masuk balik?... For me memang TAK LAH
One day before Raya, dapat call from HR, asked me to join balik.... I've said NO...tapi die suruh consider and will call after raya...so Raya ke 5, HR call lagi....and my answer still NO

So ingat dah la

Semalam, HR call lagi...nak offer 6mths contract pulak...sementara nak hire orang baru and if ada orang baru, I akan train orang baru before my contract ends...or if I want, I can stay as permanent.

Hmmmm, hari ni dierang mau call lagi, my answer will still be NO....

Bukan taknak tolong, tapi I just don't like the work environment, the 'tuuuuuut' hahahhaa.... yang I missed is my friends je kat sana...and dierang pon kata , kalau I masuk balik, dierang taknak kawan dah ngan I....hahaha because they know how I suffered before hahhaa...Suffer la sangat

And most importante hehe...my baby princess Auni Nadra lah...24/7 je dengan dia sekarang, direct feeding her since she rejected EBM and bottles....so How on Earth can I go back to work??

Being a WAHM is so AWESOME .... I can look after my kids...can always online coaching my anak Shaklee...kalau kerja...ingat ada masa nak bukak FB and layan whatsapp...mang tak la...kesian anak Shaklee I terkapai2 nanti....Just love my family in IRON MILLIONAIRES...Alhamdulillah family makin berkembang dan berkembang

Mybabypimpom Buaian Berendoi pon semakin mendapat tempat di Utara,,,and yes, kat KL pon boleh buat jugak.....tapi sila inform awal ye ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. move forward & NO turning back..hehehe.. tunggu ainul plk WAHM.oh tak sabarrrr..skrg nk buat keje pun malas.hehehe. Jiha kan WAHM 6 figures. caiyokk cayang :)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies