Penting tak ada insurance??

August 29, 2013

Penting!!!

This is based on my own experience.

Yes...hubby keje Agilent ada insurance for us all....masa tu Jiha with Sirim, so mmg takde company insurance, kalau nak gi hospital swasta, bayar dulu sendiri, then boleh claim separuh

Nak dijadikan cerita...he left Agilent (back in 2010) untuk bersama2 dengan wife and anak dia ni di Sepang..dapat keje di Technology Park....dah isi form for company insurance for us all tapi belum matured lagi .. and malang tak berbau, Aqeef kene sakit mata...sakit mata yang berdarah!!!!!...berkejar kami ke KPJ Kajang...dan Alhamdulillah, kami dah siap2 amek insurance for him ...so tak perlu sakit kepala nak tanggung kos hospital semua

And last year, when I was pregnant with Auni Nadra...kene chicken pox kan....so duduk la hospital sampai 5 hari....company taknak cover sebab yang take my case is Gynae...Gynae because nak monitor demam because I pregnant....Insurance pon tak cover case Gynae and Dental....tapi I was given hospital allowances...so cukup sangat2 untuk cover bil hospital

So pada orang Penang yang nak cari trusted agent (PruBSN Takaful), boleh contact encik ni, he is my agent too...service pantas ;)

Mat 0125590648

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. salam Jiha..masa kena chicken pox tu..makan ubat apa ye masa tgh mengandung?anti viral tu ke?

    ReplyDelete

Thanks Lovelies