Skip to main content

Faedah menjadi ahli Shaklee : CASH, CAR, CONFERENCE

Assalammualaikum dan Salam sejahtera

Hari ini Jiha nak kongsikan faedah menjadi ahli SHAKLEE.

SHAKLEE menawarkan faedah 3C iaitu Cash Bonus, Car Bonus dan Conference

1) Cash Bonus

Dengan menjadi ahli Shaklee, akan melayakkan anda mendapat DISKAUN ~20% DARI HARGA RETAIL.

Bukan itu sahaja, setiap produk Shaklee adalah UNIK dan mempunyai Unit Volume (uv) nya sendiri. Jadi sekiranya jumlah pembelian anda melepasi uv yang ditetapkan, anda layak dapat Cash Bonus.

Anda ada dua pilihan dengan menjadi ahli Shaklee, samada mahu makan sendiri atau pun serius untuk bisnes. Sekiranya serius untuk bisnes, lebih banyak uv atau pun lebih banyak sales anda, lebih banyak juga Cash Bonus akan anda nikmati. 

Sekiranya and berjaya skor 3000uv, TAHNIAH!!!! Anda berjaya naik rank dari Distributor kepada SUPERVISOR.



OK, Hebat bukan??

Ok seterusnya Car Bonus dan Conference, untuk 2C ini, syarat minima, anda perlu naik rank SUPERVISOR, baru lah berpeluang untuk dapatkan 2C yang ini

2) Car Bonus

Syarat minima untuk mengikuti Car Subsidy Program ialah dengan menjadi Supervisor. Sekiranya semakin besar uv anda, maka semakin hampir anda untuk melengkapkan program ini.


Ada dua pilihan, 3 bulan program atau pun 4 bulan program. Anda perlu dapat fleet uv sebanyak 30,000uv sekurang-kurang nya dalam masa 3 atau 4 bulan baru anda layak memohon untuk dapatkan Car Bonus.

Dapat kereta ke??? Tidak...Shaklee akan membayar anda dalam bentuk cash. Terpulang anda nak gunakan duit itu untuk membeli kereta ataupun tidak.


3) Conference/Travel

Shaklee juga menawarkan Conference di dalam negara mahupun luar negara.

Dalam Negara

Kali ini, Local conference akan diadakan di Sunway Resort Hotel dan Spa. Sekiranya cukup point, anda boleh membawa pasangan anda sekali. Dan ada dinner khas untuk yang layak.

Luar Negara

Tahun ini, Conference akan diadakan di US sambil bertemu CEO Shaklee sendiri iaitu Mr Roger Barnett (Juga pemilik Burberry)

Manakala untuk orang Muslim juga diberi pilihan untuk pakej percutian 5 bintang secara percuma menunaikan Umrah. BEST KAN??
Pilihan untuk yang Muslim

Faedah lain

Syukur Alhamdulillah, I am in the right group, banyak faedah sangat sangat sangat.... syukur sangat... memang tak salah langkah berada dalam group sekarang ♥♥♥♥

Kalau anda semua berminat nak tahu lebih lanjut, berminat nak jadi ahli dan buat bisnes, InshaAllah Jiha akan buat sehabis baik untuk guide anda semua agar anda semua pon dapat merasa 3C dari Shaklee dan faedah2 yang best dari group Jiha ni.

Boleh hubungi Jiha
Sms/whatsapp/call
0123807024

I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…