Skip to main content

Faedah menjadi ahli Shaklee : CASH, CAR, CONFERENCE

Assalammualaikum dan Salam sejahtera

Hari ini Jiha nak kongsikan faedah menjadi ahli SHAKLEE.

SHAKLEE menawarkan faedah 3C iaitu Cash Bonus, Car Bonus dan Conference

1) Cash Bonus

Dengan menjadi ahli Shaklee, akan melayakkan anda mendapat DISKAUN ~20% DARI HARGA RETAIL.

Bukan itu sahaja, setiap produk Shaklee adalah UNIK dan mempunyai Unit Volume (uv) nya sendiri. Jadi sekiranya jumlah pembelian anda melepasi uv yang ditetapkan, anda layak dapat Cash Bonus.

Anda ada dua pilihan dengan menjadi ahli Shaklee, samada mahu makan sendiri atau pun serius untuk bisnes. Sekiranya serius untuk bisnes, lebih banyak uv atau pun lebih banyak sales anda, lebih banyak juga Cash Bonus akan anda nikmati. 

Sekiranya and berjaya skor 3000uv, TAHNIAH!!!! Anda berjaya naik rank dari Distributor kepada SUPERVISOR.



OK, Hebat bukan??

Ok seterusnya Car Bonus dan Conference, untuk 2C ini, syarat minima, anda perlu naik rank SUPERVISOR, baru lah berpeluang untuk dapatkan 2C yang ini

2) Car Bonus

Syarat minima untuk mengikuti Car Subsidy Program ialah dengan menjadi Supervisor. Sekiranya semakin besar uv anda, maka semakin hampir anda untuk melengkapkan program ini.


Ada dua pilihan, 3 bulan program atau pun 4 bulan program. Anda perlu dapat fleet uv sebanyak 30,000uv sekurang-kurang nya dalam masa 3 atau 4 bulan baru anda layak memohon untuk dapatkan Car Bonus.

Dapat kereta ke??? Tidak...Shaklee akan membayar anda dalam bentuk cash. Terpulang anda nak gunakan duit itu untuk membeli kereta ataupun tidak.


3) Conference/Travel

Shaklee juga menawarkan Conference di dalam negara mahupun luar negara.

Dalam Negara

Kali ini, Local conference akan diadakan di Sunway Resort Hotel dan Spa. Sekiranya cukup point, anda boleh membawa pasangan anda sekali. Dan ada dinner khas untuk yang layak.

Luar Negara

Tahun ini, Conference akan diadakan di US sambil bertemu CEO Shaklee sendiri iaitu Mr Roger Barnett (Juga pemilik Burberry)

Manakala untuk orang Muslim juga diberi pilihan untuk pakej percutian 5 bintang secara percuma menunaikan Umrah. BEST KAN??
Pilihan untuk yang Muslim

Faedah lain

Syukur Alhamdulillah, I am in the right group, banyak faedah sangat sangat sangat.... syukur sangat... memang tak salah langkah berada dalam group sekarang ♥♥♥♥

Kalau anda semua berminat nak tahu lebih lanjut, berminat nak jadi ahli dan buat bisnes, InshaAllah Jiha akan buat sehabis baik untuk guide anda semua agar anda semua pon dapat merasa 3C dari Shaklee dan faedah2 yang best dari group Jiha ni.

Boleh hubungi Jiha
Sms/whatsapp/call
0123807024

I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…