Skip to main content

Nak pulang ke Penang dah

Unplanned stay lama di KL ni...hehehe patut 1hb dah balik dah, tapi ada special request dari adik ongcu yang balik dari Labuan....dia nak main ngan Aqeef Danial dan Auni Nadra, sebab lepas ni dia ada training di Abu Dhabi for 10weeks, pastu bila lagi lah boleh dapat jumpa adik ongcu ku itu.

Kepeningan nak pack bag baju

Ayayai....ini yang paling payah tau. Nak pack bag baju. Rasa macam nak tinggal kan baju jugak kat sini since selalu balik sini.

Nanti 23hb balik lagi sebab nak setup buaian berendoi pulak.. hehehe Penang - KL dah macam sejengkal aje pulak eh, bukan apa, sambil balik tu sambil boleh jumpa family, sambil boleh gi jumpa mak Shakler hehhehee....nak dekat closing dah tu... serap aura nak naik rank lagi hehhehee

Rindu rumah Penang

Tahun ni tak balik rumah Penang lagi....alahai rindu pulak rasanya. Rindu tilam ku yang empuk hehehhee.

Anak-anak pon mesti rindu kat bilik dierang jugak ni. Toys hari tu tak bawak langsung (tapi agagaggaa ada je toys kat rumah kl ni hah), buku satu pon tak bawak sebab tak plan stay lama pon kan... kesian anak I tak masuk kelas homeschool by ibu lagi. Hari tu kasi can lah main ngan abang Ihsan dia sebelum abang Ihsan balik Saudi kan... ni dah sorang ni nampak dia boring je, kat sini Astro pon dah takde, HyppTV, adik I tak ingat password nye sebab selama ada Unifi no memang tak tgk HyppTV sebab sebelum ni Astro pon ada. Hehehe mati kutu anak I tak tau nak buat apa.Yang ada NJoi je ni bawak balik dari kampung Segamat. Boleh lah dari takde.

Nak aktiviti outdoor, adoi tak larat lah ibu nak handle sorang2...dengan Auni Nadra yang melasak nye lagi. Ayayai.

Ok lah...tengah nak plan plan camne nak pack bag baju ni hehhehee

Buat Orang Penang yang nak saya COD barang Shaklee, 13hb ni saya dah tiba di Penang dah.   Boleh la saya COD ♥♥♥♥

Apa-apa contact no ni ye

Sms/whatsapp
JIHA 0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…