Skip to main content

Seronok bertemu anak2 Shaklee

Alhamdulillah....sekali sekala di beri peluang bertemu di alam nyata hehehe, seronok rasanya. Lain aura nye. Jiha memang tak ke mana2 weekend ni sebab tak ada kenderaan (hahaha kalau ada kereta ni..dah panjang kaki dah ni hehehe)...so since di rumah, offer lah anak cucu if dierang nak dtg rumah untuk offline coaching pulak.

Bakal Supervisor Jan 2014 belajar setup blog

Hehehe Farhanah atau nama glemer cekna bagitahu nak datang rumah lepas amek stok kat Shaklee Wangsa Maju. Dia nak belajar setup blog. Alhamdulillah...hasil berblogging since 2008 dan baru juga menuntut extra ilmu dari babah Faiz...dapat lah juga menurunkan ilmu blogging pada cekna hehehe...dari pukul 3pm sampai pukul 7pm belajar blog dan sesi2 sharing sambil makan kacang hehehe

Tekun belajar hehehehe

Ratu whatsapp

Cekna ni juga Jiha pernah nobatkan sebagai 'Ratu Whatsapp' hahahaha, sebab dia boleh skor 1200puv hanya menggunakan whatsapp je. Tak de iklan kan kat FB atau Blog. Ni lah baru nak mula giat iklan di FB dan Blog ni....InshaAllah lepas ni 3000puv. Puv tau... which means personal uv...memang gempak minah ni hehehe....kalau dah beranak pinak mesti boleh skor more than 10k guv macam mak dia ni (hahaha perasan sekejap..Alhamdulillah)

Ole-Ole dari anak Shaklee

Cekna datang siap bawak Big Apple donut lagi, buat susah2 je tau...hehehe Aqeef Danial suka lah tu dapat makan donut...memang anak ayah tau hehehe....

Lepas maghrib pulak, bakal new Supervisor Juliya Baharom pulak datang nak amek stok. Siapa nak stok OmegaGuard promo area Bentong, boleh cari Juliya Baharom ye....search je Juliya Baharom di Facebook

Juliya siap bawa ole-ole dari Bandung...pisang salai goreng yang sedap, fridge magnet dan pen. Terharu mama dia ni...sebab kt pen tu ada word 'Mama Jiha'..... wah boleh jadi kan pen khas untuk tulis target ni hehehehe.

Kepuasan memberi

Syukur ditemukan dengan anak-anak Shaklee yang best, yang positif, yang open minded dan yang mendengar kata (kalau noty mak rotan hahhaa)..... sesi2 sharing jadi bertambah best. Semoga diberi peluang lagi untuk sesi2 offline macam ni. Sesi online wajib hari2 hehehe di exclusive group di facebook dan whatsapp....bacalah korang petik petik bebelan dari mama mu ini hehehhee.

tq Cekna for the donuts
Ole-ole special dari Juliya....terharu dapat pen 'Mama Jiha'

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…