Seronok sungguh aktiviti Line Dancing di Shah Alam

January 03, 2014

Pembuka Tirai 2014

1hb Jan 2014, event Lets Get Fit with team Supermom. Tempat di Tasik Shah Alam. Last year pon ada tapi tak join lagi masa tu. So kali ni dapat join, sangat teruja. Syukur Alhamdulillah cuaca sangat baik hari tu. Mami Hadhatina pulak dah plan untuk adakan aktiviti Line Dancing. Wah...last line dancing masa anak dara lagi, masa zaman universiti.

Ape itu Line Dancing?

Line dancing ni di conduct oleh kumpulan Line Dancing Queen. Fuhhh memang respek habis tau sebab mostly sudah nenek-nenek tapi punya stamina yang tinggi dan dan dan badan yang lagi cun...wah... Aunty Reen ketua Line Dancing Queen (LDQ) tu kata Line Dancing ni tarian blok by blok dalam barisan. So semua orang sebelum nak goyang-goyang tu hehehe kene berbaris elok-elok dulu lah.

Poco-poco dan line dancing?

Aunty Reen pon ada explain, Line Dancing bukan Poco-poco. Yang sebenarnya Poco-Poco tu salah satu dari Line Dancing. Kira sub kepada line dancing lah ni. Heheehe poco-poco pon I layan gak dulu tapi sekarang semua step pon dah tak ingat dah hahahahaha.

Kanak-kanak pon enjoy!!!!

Kanak-kanak pon enjoy, sebab Line Dancing Queen (LDQ), bagi ruang untuk kanak-kanak pon sama-sama untuk line dancing. Tapi step mudah lah hehehe. Diikuti dengan lagu 'I am or You' dan '1Malaysia'. Step mudah pon, kiterang berpeluh jugak hehehehe. Yang penting anak semua happy.

Step line dancing susah???

Untuk yang seterusnya, Aunty Rene pesan, kawal anak-anak. Tak boleh ada sebarang gangguan dari anak-anak untuk step yang ini pulak. Sebab step ni extensive sikit compare to tadi. So bapak2 yang sporting telah menawarkan diri untuk jaga anak-anak masing-masing hehehehe. Tapi ada jugak bapak-bapak yang excited sama nak join line dancing, iaitu macam babah Shaklee saya hehehehe.

Dua key penting untuk Line Dancing?

Fokus

Nak tahu step untuk setiap blok, kena fokus. Tengok betul-betul step yang Aunty Reen tunjuk. Konsep DUPLICATE. Sama juga dalam Shaklee. Nak berjaya kena DUPLICATE je apa yang leader buat. Bagus aktiviti Line Dancing ni, as a refresher untuk apa yang kita perlu buat kalau nak berjaya.

Memorize (Ingat)

Dah fokus bagus,..tapi lepas tu kene INGAT!!! Kalau tak INGAT macammana nak buat kan. Hehehe kalut jugak nak ingat steps. Tapi Alhamdulillah, a few times ulang-ulang, steps pon jadi smooth je. Best Best. Nampak simple je step tapi berpeluh jugak. Hahaha semput. Ini pon konsep bagus untuk kita pegang dalam kehidupan harian kita kan.

Gathering SUPERMOM yang penuh aura positif

Line dancing, happy-happy nak ingat steps hehehe. Lepas tu makan-makan hehehe, berkenalan. Dengar experience orang2 hebat, yang dah berjaya cecah income 5, 6 angka yet very humble. Oh ye ada acara tukar-tukar hadiah. Hehehehe. Dapat tengok muka orang berjaya, semangat mencanak-canak hehehe. 

Harapan 2014

Ya Allah, besar sangat harapan yang Jiha bawa untuk 2014. 
  • Nak jadi MASTER COORDINATOR dengan 20point. 
  • Nak lahirkan leader-leader hebat dari IRON MILLIONAIRES 
  • Financial freedom
InshaAllah, jom usaha lebih smart dan gigih, USAHA, DOA, TAWAKAL

Okeh jom layan gambar hehehe

Najihah Razali's photo.
bunting official Supermom Club House

neni Hadhatina dan babah Faiz encik MC hari itu

Aunty Reen from Line Dancing Queen

my mak and neni Shaklee

aunty aunty Line Dancing Queen

Acara cake cutting pon ada hehehe

And lastly, dengan adik beradik Shaklee saya ehehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

Thanks Lovelies