Skip to main content

Seronok sungguh aktiviti Line Dancing di Shah Alam

Pembuka Tirai 2014

1hb Jan 2014, event Lets Get Fit with team Supermom. Tempat di Tasik Shah Alam. Last year pon ada tapi tak join lagi masa tu. So kali ni dapat join, sangat teruja. Syukur Alhamdulillah cuaca sangat baik hari tu. Mami Hadhatina pulak dah plan untuk adakan aktiviti Line Dancing. Wah...last line dancing masa anak dara lagi, masa zaman universiti.

Ape itu Line Dancing?

Line dancing ni di conduct oleh kumpulan Line Dancing Queen. Fuhhh memang respek habis tau sebab mostly sudah nenek-nenek tapi punya stamina yang tinggi dan dan dan badan yang lagi cun...wah... Aunty Reen ketua Line Dancing Queen (LDQ) tu kata Line Dancing ni tarian blok by blok dalam barisan. So semua orang sebelum nak goyang-goyang tu hehehe kene berbaris elok-elok dulu lah.

Poco-poco dan line dancing?

Aunty Reen pon ada explain, Line Dancing bukan Poco-poco. Yang sebenarnya Poco-Poco tu salah satu dari Line Dancing. Kira sub kepada line dancing lah ni. Heheehe poco-poco pon I layan gak dulu tapi sekarang semua step pon dah tak ingat dah hahahahaha.

Kanak-kanak pon enjoy!!!!

Kanak-kanak pon enjoy, sebab Line Dancing Queen (LDQ), bagi ruang untuk kanak-kanak pon sama-sama untuk line dancing. Tapi step mudah lah hehehe. Diikuti dengan lagu 'I am or You' dan '1Malaysia'. Step mudah pon, kiterang berpeluh jugak hehehehe. Yang penting anak semua happy.

Step line dancing susah???

Untuk yang seterusnya, Aunty Rene pesan, kawal anak-anak. Tak boleh ada sebarang gangguan dari anak-anak untuk step yang ini pulak. Sebab step ni extensive sikit compare to tadi. So bapak2 yang sporting telah menawarkan diri untuk jaga anak-anak masing-masing hehehehe. Tapi ada jugak bapak-bapak yang excited sama nak join line dancing, iaitu macam babah Shaklee saya hehehehe.

Dua key penting untuk Line Dancing?

Fokus

Nak tahu step untuk setiap blok, kena fokus. Tengok betul-betul step yang Aunty Reen tunjuk. Konsep DUPLICATE. Sama juga dalam Shaklee. Nak berjaya kena DUPLICATE je apa yang leader buat. Bagus aktiviti Line Dancing ni, as a refresher untuk apa yang kita perlu buat kalau nak berjaya.

Memorize (Ingat)

Dah fokus bagus,..tapi lepas tu kene INGAT!!! Kalau tak INGAT macammana nak buat kan. Hehehe kalut jugak nak ingat steps. Tapi Alhamdulillah, a few times ulang-ulang, steps pon jadi smooth je. Best Best. Nampak simple je step tapi berpeluh jugak. Hahaha semput. Ini pon konsep bagus untuk kita pegang dalam kehidupan harian kita kan.

Gathering SUPERMOM yang penuh aura positif

Line dancing, happy-happy nak ingat steps hehehe. Lepas tu makan-makan hehehe, berkenalan. Dengar experience orang2 hebat, yang dah berjaya cecah income 5, 6 angka yet very humble. Oh ye ada acara tukar-tukar hadiah. Hehehehe. Dapat tengok muka orang berjaya, semangat mencanak-canak hehehe. 

Harapan 2014

Ya Allah, besar sangat harapan yang Jiha bawa untuk 2014. 
  • Nak jadi MASTER COORDINATOR dengan 20point. 
  • Nak lahirkan leader-leader hebat dari IRON MILLIONAIRES 
  • Financial freedom
InshaAllah, jom usaha lebih smart dan gigih, USAHA, DOA, TAWAKAL

Okeh jom layan gambar hehehe

Najihah Razali's photo.
bunting official Supermom Club House

neni Hadhatina dan babah Faiz encik MC hari itu

Aunty Reen from Line Dancing Queen

my mak and neni Shaklee

aunty aunty Line Dancing Queen

Acara cake cutting pon ada hehehe

And lastly, dengan adik beradik Shaklee saya ehehehe

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…