Skip to main content

Set Kesihatan Wanita Shaklee : Because you are beautiful


Wanita dijadikan sangat istimewa kan. Mampu menahan kesakitan bersalin, mampu menjaga keluarga walaupun diri sendiri sedang demam dan tidak sihat. 
Tetapi, bukan kah lebih elok jika wanita/isteri/ibu sentiasa dalam kesihatan yang baik. Jadi kerja harian di office dan rumah akan sentiasa dilakukan dengan lancar, InshaAllah. Hari ni Jiha nak cadangkan set kesihatan yang sesuai untuk anda.

Set Kesihatan Wanita dari Shaklee

Set asas ini terdiri daripada 3 supplemen iaitu 


Khasiat dan Manfaat ketiga-tiga supplemen ini ialah ianya
  • membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
  • menggalakkan kulit yang sihat & cantik
  • menggalakkan tulang yang kuat
  • mengurangkan risiko penyakit jantung
  • melegakan sakit-sakit sendi
  • membantu membakar lemak & memperolehi berat badan yang ideal
  • membantu bertenaga, menghilangkan rasa letih serta lesu
set kesihatan wanita shaklee
Set Kesihatan Asas Wanita dari Shaklee


Selain seperti yang dicadangkan di atas, antara pilihan supplemen yang baik untuk wanita ialah

<3 Alfalfa Complex ataupun ala 'kacip fatimah' modern

Apa pula Manfaat Utama Alfalfa Complex?

  • Mencuci hati, darah dan usus-Alfalfa ialah makanan yang beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot
  • Melawan alahan- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulatair dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut-Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol- kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangkamasa yang panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
  • Melawan tumor
  • Melegakan keletihan
  • Mencegah dan merawat arthiritis

<3 Vivix sebagai anti-penuaan

  • Memperbaiki DNA
  • Memperbaiki tenaga sel
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi

Ni antara cadangan untuk wanita...banyak lagi supplement lain yang wanita boleh ambil mengikut keperluan kesihatan masing-masing

Jaga lah diri anda because You Are BEAUTIFUL <3

Untuk maklumat lanjut, Boleh hubungi saya

JIHA 0123807024 
I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…