Kebebasan bercuti seorang WAHM

March 27, 2014

Ini adalah salah satu NIKMAT menjadi seorang WAHM

Kebebasan bercuti!!!!!!!!!!!

Kalau dulu di Sirim cuti tahunan 24 hari tu pun memang confirm habis hehehe....sebab saya memang suka bercuti, balik kampung spend time dengan family, jalan-jalan, jaga anak demam ke. Memang tak pernah la forward cuti.

Bila kerja di Kobe pulak.....oh sangat la sengsara nye. cuti hanya 14 hari!!!! Dan pro-rated. Means sebulan boleh cuti 1 hari sahaja. Kalau nak lebih, kene amek unpaid leave. UNPAID LEAVE = GAJI BERKURANG..... ekonomi sekarang ni gaji berkurang pulak...tak ke SENGSARA!!!!

Tapi itu DAHULU....sekarang genap sudah SETAHUN saya menjadi WAHM. Alhamdulillah, NIKMATNYA...sangat NIKMAT. Dan syukur juga suami pun cuti agak flexible. Asalkan kerja siap and dia buat overtime, boleh ganti dengan cuti.

wahm shaklee
saya WAHM yang gembira


Nikmatnya lagi bila walaupun bercuti, bisnes Shaklee saya tetap berjalan. Takde potongan gaji malah bertambah-tambah. Terkejut tengok current statement...almost RM2000 increment from last month...ni belum closing lagi ni. MasyaAllah rezeki Allah memang sangat luas kan... 

Semua orang punya peluang yang sama. Kalau saya boleh, kenapa korang tak boleh???
Bayangkan dengan rezeki Allah ni, kita boleh pertahankan dan perjuangkan agama kita. Fikir-fikirkan, adakah kita nak jadi kaum yang tertindas? Bangunkan EKONOMI kita..... 

JOM BANGKIT DARI TIDUR!!! KELUAR DARI ZONE SELESA

mode : agak emosi dengan keadaan di Mesir....kenapa boleh jadi macam tu.. 

Ok kalau anda nak bangunkan ekonomi keluarga anda...Jangan SEGAN..bertindak sekarang...contact JIHA sekarang

JIHA 0123807024

Ataupun boleh refer link ni untuk ketahui pelbagai medium untuk menghubungi saya---> http://bit.ly/1mMTPI8



LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. maria yg cuti tahunan 12hari ni lagi tak ckup...hehehe,,

    ReplyDelete

Thanks Lovelies