Kelas Blog FREE hanya untuk anak Shaklee saya

March 10, 2014

Alhamdulillah semalam ada lagi anak yang nak belajar setup blog. Dari 0 ni.... baru nak kenal-kenal pasal blog. Kelas Blog Free khas untuk anak-anak Shaklee mak ♥♥

Blogging ni best sebab dapat kawan baru, banyak ilmu dan pengalaman kawan-kawan share.
Ok patutnya kelas bermula pukul 9am tapi kene delay sikit sebab semalam bangun tidur, hidung Aqeef berdarah. Gelabah juga kami sebab tak pernah. Maybe panas kan. Cuaca sekarang ni memang panas sangat, tambah pulak jerebu. Husband pon masa kecik selalu kena dan dah tua-tua ni pun ada la dua tiga kali kena.

So kelas bermula dalam pukul 10am macam tu. Sebelum tu sempat la tuan rumah masak-masak dulu untuk jamu anak shaklee nya makan lunch nanti hehehe. Makan sempoi je, buat mee sup ayam dan tempe goreng tidak dilupa haha. Dan of course sambal kicap hehehe.

Sebelum start kelas blog, briefing sikit pasal produk. Lepas tu pon kelas blog bermula. Kelas hari ni sangat basic je. Setup blog, ajar basic pasal template, layout dan simple SEO tips.

Hehehe beginner tak boleh terlalu extreme kang pening kepala pulak. Tapi yang penting update blog hari-hari secara konsisten. Seronok sebab makin kita ajar orang, makin kita akan lebih explore explore dan tambah ilmu sendiri.

Ok lah...layan lah sekeping dua gambar ni

Oh ya, bagi yang mencari pengedar Shaklee di Kulim, boleh la contact anak Shaklee saya ni ye, oh ye...die pun ada jual cheesetart sedap gila, dua orang anak shaklee saya pandai buat cheesetart, satu di kulim satu di penang hehe...

Haslina +60195262402

Pengedar Shaklee di Penang dah tentu lah yang menulis ni hehhee

Jiha 0123807024

pengedar shaklee penang
Briefing pasal produk dulu

tips seo
kelas blog bermula

makan
Lepas kelas, kita makan!!!!

cheese tart kulim
buah tangan dari anak Shaklee saya tu...thanks kak Eina 

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

Thanks Lovelies