Skip to main content

Kelas Blog FREE hanya untuk anak Shaklee saya

Alhamdulillah semalam ada lagi anak yang nak belajar setup blog. Dari 0 ni.... baru nak kenal-kenal pasal blog. Kelas Blog Free khas untuk anak-anak Shaklee mak ♥♥

Blogging ni best sebab dapat kawan baru, banyak ilmu dan pengalaman kawan-kawan share.
Ok patutnya kelas bermula pukul 9am tapi kene delay sikit sebab semalam bangun tidur, hidung Aqeef berdarah. Gelabah juga kami sebab tak pernah. Maybe panas kan. Cuaca sekarang ni memang panas sangat, tambah pulak jerebu. Husband pon masa kecik selalu kena dan dah tua-tua ni pun ada la dua tiga kali kena.

So kelas bermula dalam pukul 10am macam tu. Sebelum tu sempat la tuan rumah masak-masak dulu untuk jamu anak shaklee nya makan lunch nanti hehehe. Makan sempoi je, buat mee sup ayam dan tempe goreng tidak dilupa haha. Dan of course sambal kicap hehehe.

Sebelum start kelas blog, briefing sikit pasal produk. Lepas tu pon kelas blog bermula. Kelas hari ni sangat basic je. Setup blog, ajar basic pasal template, layout dan simple SEO tips.

Hehehe beginner tak boleh terlalu extreme kang pening kepala pulak. Tapi yang penting update blog hari-hari secara konsisten. Seronok sebab makin kita ajar orang, makin kita akan lebih explore explore dan tambah ilmu sendiri.

Ok lah...layan lah sekeping dua gambar ni

Oh ya, bagi yang mencari pengedar Shaklee di Kulim, boleh la contact anak Shaklee saya ni ye, oh ye...die pun ada jual cheesetart sedap gila, dua orang anak shaklee saya pandai buat cheesetart, satu di kulim satu di penang hehe...

Haslina +60195262402

Pengedar Shaklee di Penang dah tentu lah yang menulis ni hehhee

Jiha 0123807024

pengedar shaklee penang
Briefing pasal produk dulu

tips seo
kelas blog bermula

makan
Lepas kelas, kita makan!!!!

cheese tart kulim
buah tangan dari anak Shaklee saya tu...thanks kak Eina 

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…