Kisah pencarian Hokkaido Chiffon Cake

March 22, 2014

Hehehe ni semua sebab tgk entry kak Roha pasal Hokkaido Chiffon cake and teringat juga Nano sempat baking cake ni before nak bersalin dulu....

Best sangat ke...rupanya memang nampak tempting sangat lagi-lagi ada custard sauce ...mak ai terliur-liur dibuatnya

Hahaha kalah orang mengandung mengidam kan. Masa mengandung dulu pun tak pernah mengidam macam ni. Sampai bangun tidur terus teringat Hokkaido Chiffon Cake hehehe.

Kat Penang tak jumpa baker yang buat Hokkaido Chiffon Cake. Huhuhu

Tapi jiran kak Nora ada bagi tahu kat Tesco ada jual.

Khamis pergi Jusco dulu sebab ada hal....tak sempat nak ke Tesco....mengharap kat Jusco ada jual. Takde ok...masuk La Boheme...boleh beli roti 'Patteque" ( hahaha betul ke ejaan ni)... rupa ala2 Hokkaido Chiffon Cake.... hahahaha tp roti la...dlm ada cream cheese yang seciput hahaha

So semalam....ajak incik suami ke Tesco...ye semata-mata nak cari cake tu je ye....takde beli barang lain langsung. Mula-mula ingat kat bakery dalam Supermarket sebab kak nora kata dalam Supermarket. Bayangkan masuk je terus tuju bakery  ..incik suami nak berhenti2 tengok barang pun isteri die macam dah nak menggelupur....cepat cepat hahahah.....sekali tu hampa....takde pun...ada roti aje  ..dgn cheese cake aje ;(

Dah pujuk hati dah ni ...takpe la...habis kot...lepas tu incik suami kata...kat King's Confectionary kot... wife nye pun iye la....jom gi tengok

Ada!!!!!!! Macam budak kecik dapat jajan je tau punya seronoknye hahaha. Terus beli sekotak. Rm12 ada 6 biji. Tak sure la ni ke tak rasa sebenar cake ni.. tapi boleh tahan sedap and tak lokek custard sauce. 

Nyum nyum ...Alhamdulillah dapat dah Hokkaido Chiffon Cake yang kuidam-idamkan tu hehehe.

Incik suami siap gelakkan je wife dia ni..pastu nyanyi

'Chiffon cake chiffon cake'

(Dengan nada dr Fazley Chocolate cake chocolate cake hahaha)

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. memang maveles kan Jiha...Asiah pun sukee makan kek ni...;)
    http://sitiasiah84.blogspot.com/2013/06/hokkaido-cake-tat-telur.html

    ReplyDelete
  2. tu la Asiah...mmg maveles hehehe

    ReplyDelete

Thanks Lovelies