Trip Jogja-Jakarta Siri 1 : Pulang ke Kampung Halaman

April 21, 2014

Alhamdulillah, hebat dan seronok sangat percutian kali ini.

Bila mami Hadhatina kata siapa nak ikut trip Jogja-Jakarta...seronok bukan main lagi. Sebab nak join geng Supermom jalan2 and InsyaAllah untuk mengembang bisnes Shaklee kami ke Indonesia pulak.

Terus zasss zasss zasss beli tiket flight semua. Dan yang paling best nye, percutian kali ini 100% duit hasil bonus Shaklee. Flight, Hotel, shopping....manis sangat rasa sebab dengan duit hasil titik peluh berniaga.

Oh ya, tapi Jiha tak join jalan Jogja. Trip start 11hb tp pada 12hb tu, adik Jiha kawen....so kami sekeluarga amek flight ke Jogja on the 13th tu...hari Ahad tapi pun tak terus join geng Jogja, tapi jumpa sanak saudara Jiha di Purworejo, Jawa Tengah. Jarak dari bandar Jogja dalam 2 jam jugak. Tapi seronok la dapat pergi ke kampung halaman arwah embah Bon. Embah Bon ni ayah kepada abah Jiha.

First time jumpa keluarga di sana. Hehehe tapi ada sedikit language barrier. Tu la, sapa suruh tak tahu ngomong jawa pulak kan. Atleast kalau bahasa indonesia tak lepas, boleh la ngomong jawa. Hehe kalau paman dan bibik cakap ada faham sikit la. Tapi kalau embah ras dan embah bajhuri yang cakap...agagaga susah mau faham kok.

Tak dapat lama pun di kampung halaman sebab esok pagi2 nya nak naik keretapi ke Jakarta pulak. Alhamdulillah paman Luxman hantar ke hotel malam tu. Sampai pukul 12 malam. Agak penat juga hehehe. Kat Jogja kami duduk di hotel Melia. Cantik hotelnya. Bilik air besar vavavavavom hehehehe. Breakfast pun sedap.

Ok hahaha kat Jogja memang tak sempat nak jalan2 la. Cuma mami hadha, mama ainul, nurul, wa and kak mia je yang join jalan2 Jogja. Yang lain2 semua di Jakarta aje.

Ok nanti lah sambung cerita Jakarta. Hehehe layan gambar dulu ok



embah ras
tempat solat die open camni...campur lelaki perempuan
Alhamdulillah paman Lux jemput di airport




 




 




















mama and babah Shaklee





breakfast...muka ngantuk
breakfast

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. Assalamualaikum wr wb.
    Salam kenal saya Jati dr Ganesha Tour Jogja. Kami adalah perusahaan jasa tour n travel khususnya dalam bidang pakej wisata Jogja. Selain pakej wisata Jogja kami juga melayani pakej wisata luar kota jogja, seperti Dieng, Bali, Lombok, Karimunjawa dan lain sebagainya. Kami berikan harga yang murah dengan pelayanan maksimal karena kami handle langsung dari Jogja. Jika berminat dapat hubungi saya via whatsapp di +628985101301 atau call +62 274 7890010.

    Berikut contoh paket wisata dari kami:
    Jogja 5D4N Tour + Dieng
    Objectives:
    Dieng Tour: Candi Arjuna, Sikidang Crater, Dieng Plateau Theater, Telaga Warna,
    Jogja Tour: Parangtritis Beach, Borobudur, Merapi (lava tour), Kraton, Tamansari, Kotagede, Prambanan,

    The first day
    11:30 roundtrip airport
    13:00 - 14:00 go to local restaurant
    14.00 – 15.00 lunch
    15.00 – 17.00 go to Parangtritis Beach
    17.00 – 18.00 Parangtritis Beach
    18.00 – 19.00 go to local restaurant
    19.00 – 20.00 Dinner
    20.00 Drop hotel
    Second Two

    09:00 – 11.00 Go to Borobudur
    11.00 – 12.30 Borobudur
    12.30 – 13.30 go to local restaurant
    13.30 – 14.30 lunch
    14.30 – 15.30 go to merapi lava tour
    15.30 – 17.30 merapi lava tour
    17.30 – 18.30 go to local restaurant
    18.30 – 19.30 dinner
    19.30 drop hotel

    Third day
    09.30 – 10.00 go to Kraton
    10.00 – 11.00 Kraton
    11.00 – 11.30 go to Tamansari
    11.30 – 12.00 Tamansari
    12.00 – 13.00 go to local restaurant
    13.00 – 14.00 lunch
    14.00 – 15.00 go to Prambanan
    15.00 – 16.00 Prambanan
    16.00 – 17.00 go to Kotagede
    17.00 – 18.00 kotagede
    18.00 – 19.00 go to local restaurant
    19.00 – 20.00 dinner
    20.00 drop hotel

    Fourth day
    08.00 – 12.00 go to Dieng
    12.00 – 16.00 Dieng Tour
    16.00 – 20.00 go to local restaurant
    20.00 – 21.00 dinner
    21.00 drop hotel

    Fifth day
    Tba – drop airport

    The price includes:

    • Private / Bus
    • Drivers and assistant (+ driver and assistant’s meal)
    • 3-star Hotels in Yogyakarta
    • Breakfast in hotel
    • Dinner & lunch at local restaurant
    • Guide
    • Entrance tickets listed in itinerary
    • Parking of vehicles
    • Insurance
    • Mineral water

    The price excludes:
    • Flight Tickets
    • Personal expenses
    • Any other optional tours, which is not specified in the itinerary
    • Tips for guide and driver

    * Price does not apply to peek season and high season

    Price: RM 575

    Jika tertarik dapat langsung menghubungi saya di telp +62 274 7890010. sms / whatsapp +62 8985101301. Terimakasih
    Wassalamualaikum wr wb

    ReplyDelete

Thanks Lovelies