Kenapa saya suka sangat buat Shaklee?

May 12, 2014

Sana sini pengedar Shaklee

Kenapa agaknye eh?

Ok ni nak cerita kenapa saya suka sangat buat Shaklee? Kenapa bisnes Shaklee ni menjadi pilihan hati saya?

Drumroll.................

1. PRODUK
Top 1 dalam carta mesti lah produknya. Jiha memang jatuh cinta dengan produknya dahulu. Jiha join member sebagai pengguna yang mahukan harga ahli. Agak lama guna, dah yakin...baru rasa nak menjual.

Set yang memang buat Jiha jatuh cinta selama ini ialah Set Mengandung, Set Pantang, Set Menyusu dan kini pasti lah Set Kulit Cantik. Semua ini memang beri kesan yang sangat positif pada diri Jiha. Dan Alhamdulillah, customers yang mencuba pun berkongsi result gembira yang sama.

2. BUSINESS PLAN nya
Seringkali kita skeptikal dengan MLM kan. Samada memang pernah experience mimpi ngeri join MLM dan tertipu puluhan ribu ringgit ataupun skeptikal ikutan. 'Skeptikal ikutan' ni Tak tahu apa hujung pangkal pun baik buruk MLM ni. Tapi mengikut orang je bile orang kata MLM ni tekan duit orang, MLM ni mengayakan upline aje.

Business Plan Shaklee ni cantik sekali. Adil. Siapa yang bekerja dialah dapat hasil yang setimpal. Bukan senang-senang nak dapat cash bonus, nak naik rank ye. Kena ada usaha. Istilah mengayakan upline tu memang takde sama sekali dalam Shaklee. Dalam Shaklee, downline boleh potong upline. Downline boleh naik jadi Master Coordinator dulu dari upline.
Adil kan.

3. Support Group dan Mentor
Nak berjaya dalam business, mentor perlu ada. Syukur Jiha ada di bawah susur galur yang betul. Yang guide, yang berkongsi ilmu. Tinggal atas diri kita sendiri aje. Kalau rajin ...rajin lah hasil nak datang menjenguk. Kalau malas.... sendiri fikir lah kan.

Bukan tu sahaja, hubungan dalam group tu pun dah macam ahli keluarga sendiri and terus terang, Jiha memang sayang mereka. (Oh, u know who u are)

4. Saya Ni PEMALU
Percaya tak yang sebenarnye Jiha ni pemalu. Dengan kawan baru, mesti nak kena ada orang yang tolong kenalkan. Nama nak bukak mulut beramah tamah memang lambat sikit. Tapi di sini lah, business Shaklee secara online ni la yang mengasah personaliti Jiha juga. Online nak malu apa sangat kan. Tulis-tulis, komen-komen. Tapi MasyaAllah lama-lama bila di luar pun dah pandai cakap sikit-sikit.

Wah ni perubahan yang agak positif kan. Mana tau lepas ni pandai pidato pulak (ekekekeke)

Doakan ye....doakan semakin banyak perkara positif yang berlaku pada diri Jiha. Dan semoga apa yang kita lakukan di dunia ini mendapat redha Allah S.W.T

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies