Skip to main content

Kenapa saya suka sangat buat Shaklee?

Sana sini pengedar Shaklee

Kenapa agaknye eh?

Ok ni nak cerita kenapa saya suka sangat buat Shaklee? Kenapa bisnes Shaklee ni menjadi pilihan hati saya?

Drumroll.................

1. PRODUK
Top 1 dalam carta mesti lah produknya. Jiha memang jatuh cinta dengan produknya dahulu. Jiha join member sebagai pengguna yang mahukan harga ahli. Agak lama guna, dah yakin...baru rasa nak menjual.

Set yang memang buat Jiha jatuh cinta selama ini ialah Set Mengandung, Set Pantang, Set Menyusu dan kini pasti lah Set Kulit Cantik. Semua ini memang beri kesan yang sangat positif pada diri Jiha. Dan Alhamdulillah, customers yang mencuba pun berkongsi result gembira yang sama.

2. BUSINESS PLAN nya
Seringkali kita skeptikal dengan MLM kan. Samada memang pernah experience mimpi ngeri join MLM dan tertipu puluhan ribu ringgit ataupun skeptikal ikutan. 'Skeptikal ikutan' ni Tak tahu apa hujung pangkal pun baik buruk MLM ni. Tapi mengikut orang je bile orang kata MLM ni tekan duit orang, MLM ni mengayakan upline aje.

Business Plan Shaklee ni cantik sekali. Adil. Siapa yang bekerja dialah dapat hasil yang setimpal. Bukan senang-senang nak dapat cash bonus, nak naik rank ye. Kena ada usaha. Istilah mengayakan upline tu memang takde sama sekali dalam Shaklee. Dalam Shaklee, downline boleh potong upline. Downline boleh naik jadi Master Coordinator dulu dari upline.
Adil kan.

3. Support Group dan Mentor
Nak berjaya dalam business, mentor perlu ada. Syukur Jiha ada di bawah susur galur yang betul. Yang guide, yang berkongsi ilmu. Tinggal atas diri kita sendiri aje. Kalau rajin ...rajin lah hasil nak datang menjenguk. Kalau malas.... sendiri fikir lah kan.

Bukan tu sahaja, hubungan dalam group tu pun dah macam ahli keluarga sendiri and terus terang, Jiha memang sayang mereka. (Oh, u know who u are)

4. Saya Ni PEMALU
Percaya tak yang sebenarnye Jiha ni pemalu. Dengan kawan baru, mesti nak kena ada orang yang tolong kenalkan. Nama nak bukak mulut beramah tamah memang lambat sikit. Tapi di sini lah, business Shaklee secara online ni la yang mengasah personaliti Jiha juga. Online nak malu apa sangat kan. Tulis-tulis, komen-komen. Tapi MasyaAllah lama-lama bila di luar pun dah pandai cakap sikit-sikit.

Wah ni perubahan yang agak positif kan. Mana tau lepas ni pandai pidato pulak (ekekekeke)

Doakan ye....doakan semakin banyak perkara positif yang berlaku pada diri Jiha. Dan semoga apa yang kita lakukan di dunia ini mendapat redha Allah S.W.T

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…