Skip to main content

JUNE : Sudah hampir setengah tahun di 2014



#cabaranBlog Day 4 : Have you made any progress with your resolutions from the beginning of the year?

Dalam hidup ni mesti la kena ada target kan. Biasanya orang dah listkan senarai azam tahun baru. Ok sempena dah hampir separuh tahun 2014 ni.

Berat seperti waktu kahwin

Ayayai ini masih belum berjaya. Turun berat tu ada tapi masih belum capai berat semasa kahwin dulu. Salah diri sendiri sebab terlalu sukakan dessert. Bukan la all the time makan dessert. Tapi kalau teringin tu datang, macam-macam dessert rasa nak makan tau. Parah betul. Nasib baik lah dengan Set Kurus Shaklee ni, dapat la kawal berat dari naik mendadak.

Tercabar juga ni. Lagi lah husband pun turut juga nak join misi slim ni. Dah turun 3 kilo dah dia. Ini tak boleh jadi. I kene turun double dari dia. If dia turun 5kg, I kena turun 10kg. Hahahaha taknak kalah kan.


Conference : 5 star treatment dari Shaklee

Alhamdulillah, Jan 2014 dah cukup dah points untuk join local trip 5 star treatment dari Shaklee, yang akan berlangsung weekend ni. Oh tak sabar rasanya. InsyaAllah untuk cycle ni kita aim International free treat pulak ye. Gambatte.

Financial Freedom

InsyaAllah ke arah itu. Sedang berusaha ke arah itu. Ada PTPTN, loans yang perlu diuruskan. Dan banyak planning untuk anak-anak ni. Alhamdulillah more than I gain masa kerja dulu. Alhamdulillah, semoga ianya grow dan grow dan memberi menafaat pada pembangunan ummah.

Iron Millionaires berkembang

Alhamdulillah group semakin grow. Meningkat 2 rank dalam tahun 2014. Semoga December 2014 nanti closing dengan Master Coordinator. Dan nak bawa anak-anak juga sama-sama berjaya. Jadi Master juga cycle ni.

Ok ini antara nya...cerita semua kang panjang berjela-jela pulak kan. Doa kan ye semua. Semoga kita berjaya di dunia dan juga akhirat.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…