JUNE : Sudah hampir setengah tahun di 2014

June 04, 2014



#cabaranBlog Day 4 : Have you made any progress with your resolutions from the beginning of the year?

Dalam hidup ni mesti la kena ada target kan. Biasanya orang dah listkan senarai azam tahun baru. Ok sempena dah hampir separuh tahun 2014 ni.

Berat seperti waktu kahwin

Ayayai ini masih belum berjaya. Turun berat tu ada tapi masih belum capai berat semasa kahwin dulu. Salah diri sendiri sebab terlalu sukakan dessert. Bukan la all the time makan dessert. Tapi kalau teringin tu datang, macam-macam dessert rasa nak makan tau. Parah betul. Nasib baik lah dengan Set Kurus Shaklee ni, dapat la kawal berat dari naik mendadak.

Tercabar juga ni. Lagi lah husband pun turut juga nak join misi slim ni. Dah turun 3 kilo dah dia. Ini tak boleh jadi. I kene turun double dari dia. If dia turun 5kg, I kena turun 10kg. Hahahaha taknak kalah kan.


Conference : 5 star treatment dari Shaklee

Alhamdulillah, Jan 2014 dah cukup dah points untuk join local trip 5 star treatment dari Shaklee, yang akan berlangsung weekend ni. Oh tak sabar rasanya. InsyaAllah untuk cycle ni kita aim International free treat pulak ye. Gambatte.

Financial Freedom

InsyaAllah ke arah itu. Sedang berusaha ke arah itu. Ada PTPTN, loans yang perlu diuruskan. Dan banyak planning untuk anak-anak ni. Alhamdulillah more than I gain masa kerja dulu. Alhamdulillah, semoga ianya grow dan grow dan memberi menafaat pada pembangunan ummah.

Iron Millionaires berkembang

Alhamdulillah group semakin grow. Meningkat 2 rank dalam tahun 2014. Semoga December 2014 nanti closing dengan Master Coordinator. Dan nak bawa anak-anak juga sama-sama berjaya. Jadi Master juga cycle ni.

Ok ini antara nya...cerita semua kang panjang berjela-jela pulak kan. Doa kan ye semua. Semoga kita berjaya di dunia dan juga akhirat.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies