PERSIAPAN RAMADHAN SEORANG WAHM & IBU MENYUSU

June 28, 2014

Salam semua....Alhamdulillah esok kita dah mula berpuasa kan.

This is my second time berpuasa sebagai WAHM. Tapi tahun ni lebih mencabar sebab anak dara saya sudah dapat kaki dan banyak keletah hehehehe. Semakin kuat menyusu dan semakin kuat makan hehehe. Alhamdulillah.

WAHM lagi Busy?

Yes, sebagai orang yang pernah bekerja dulu, Jiha rasa memang jadi WAHM ni lebih mencabar kan. Mana nak fokus anak-anak, mana nak fokus business dan mana nak fokus kerja rumah. Tapi Alhamdulillah sekarang ni dah boleh cope. Rumah pun dah agak teratur sikit lah hehehe. 

Jadual di bulan Puasa/ My Ramadhan Checklist

So sebagai WAHM yang Busy, jadual sangat perlu. Lagi lah di bulan Ramadhan ni kan, kalau boleh amalan tu nak la diganda-gandakan. Basically Jiha memang dah ada everyday To-Do-List pun, cuma mungkin boleh ditambah-tambah lagi sempena bulan Ramadhan ni kan. Dan yang pastinya, Jiha baru je selesai discuss menu 7 hari dengan Yus ni. Set siap-siap apa nak masak. Untuk anak-anak makan siang dan menu buka puasa. Kebiasaannya, memang tak plan betul-betul pasal menu ni hahaha. Asal teringin, cari resipi kat Internet. Tapi ni menu dah fix hahahahaha. Jimat masa Jimat masa.

Pengalaman Berpuasa dan Menyusu

Masa Aqeef Danial setahun lebih, tu la first time berpuasa sambil menyusukan anak. Alhamdulillah, masa puasa takde berkurang pun susu, TAPI, memang takda tenaga langsung. Bayangkan setiap kali lepas menyusu Aqeef, rasa macam tenaga tu disedut-sedut. Selesai je menyusu, Ibu terus terbaring dan tidur. Punya la penat nya rasa. Macam nak pitam pun ada.

Alhamdulillah, tahun lepas menyusukan Auni Nadra, totally different. Ibu cergas. Hehehe rahsianya sebab Ibu bersahur dengan Set Mighty Triple Gems. Masih dapat buat kerja rumah macam biasa. Menyusukan Auni Nadra pun steady aje bertenaga. 

Tahun ni ada kelainan?

Tahun ni Jiha ada buat sedikit kelainan. ESP dan Performance Drink yang dalam Set Mighty Triple Gems tu masih ada, cuma Mealshakes tu Jiha gantikan dengan Cinch Shake Cafe Latte. Hasrat nak turun 10kg di bulan puasa ni hikhik. Yus pun sekarang ni dah minum Shake je pagi`pagi untuk breakfast. And ni dia kata nak sahur shake aje jugak. Dia pun nak kurus juga tu hehehe.

Tak lupa juga pada Cinch Teamix untuk tingkatkan metabolisme makcik umur 30 an ni eehehhe

Doakan kami berjaya ye hehehehe

Nak ORDER SET TENAGA IBU MENYUSU DI KALA RAMADHAN?

KLIK SINI AJE

BERPUASA DAN MENYUSU BADAN

Dulu masa kerja...pump susu 2-3 jam sekali pun dah letih macam apa..balik rumah direct feed lagi terus rasa macam nak pitam

Ni dah jadi WAHM....around the clock Auni Nadra direct feed...Alhamdulillah energetic...kerja rumah siap....bisnes pun jalan

Sebab saya sahur dengan energy booster saya

Psstt, nak tahu tak...energy booster saya ni juga menganjal dan memuluskan kulit tau

Klik Je Link ni ok ;)

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=7fe1f8abaad094e0b5cb1b01d712f708

JIHA 0123807024

SALAM RAMADHAN SEMUA!!

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies