Skip to main content

SELSEMA & BATUK ANAK CEPAT REDA DENGAN OMEGA GUARD & CHEWABLE VITA C

Assalammualaikum,

Gelabah sangat bila Auni kene selsema. Sebab nya sangat jarang kena, so bila kena, ibu macam lost sikit. Tapi syukur la, ada ilmu sikit melalui pengalaman anak pertama kan.

Jiha nak share pengalaman Selsema & Batuk yang memang boleh reda dengan pengambilan Omega Guard dan chewable Vita C kat korang. Berkesan kat anak-anak Jiha, mana tau berkesan juga pada anak-anak korang kan.

Seminggu sebelum raya, Auni demam dan selsema sikit. Alahai kesian dia. Actually punca nya ialah ada ulcer besar dalam mulut dan gigi geraham nak keluar. Sian anak Ibu.

Kebetulan Omega Guard sudah habis dirembat oleh customer sempena persiapan raya. Sampaikan diri sendiri punya takda dah hehehe. Kebiasaannya, kalau bagi Omega Guard, sehari dua akan surut lah selsema anak2.

Makanya...inilah yang paling lama selsema dia kena. Tapi masih terkawal lagi sebab masih makan Chewable Vita C kan. Masih jernih lagi hingus selsema nya. Tak sampai tahap infection kuning hijau tu.
Kembali ke Penang, berjaya dapatkan Omega Guard. Lepas sehari makan  Omega Guard, kering terus selsema Auni. Takde dah meleleh. Takde dah bersin keluar hingus sampai nak masuk mulut.

Alhamdulillah. Sebiji Omega Guard dan 2 minggu konsisten amek Chewable Vita C untuk mengawal selsema dia.

Tips : Sebelum ni Auni leh je gigit2 Chewable Vita C tu ..tapi lately asek main2 aje pastu campak2...so apa Jiha buat...Jiha lumatkan Chewable Vita C tu menjadi serbuk dan suap kat dia. Alhamdulillah, habis sebiji dia makan.

Jom lah kita ikhtiar dengan Omega Guard dan Chewable Vita C untuk kesihatan anak-anak kita.
Dapatkan segera.

Jiha 0123807024
Your Favourite Shaklee independent Distributor.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…