CIRI-CIRI COLLAGEN YANG BAGUS

September 30, 2014

Assalammualaikum,


Siapa suka minum collagen? Hah kalau suka boleh geng dengan Jiha ok hehehe. Sejak dah mencuba Shaklee Collagen Powder ni kan, Jiha memang dah jatuh cinta tau.

Ni antara sebabnya;


Hah...tengok, banyak kan beza pada kulit Jiha. Ni semua gara-gara dah tua baru nak kena chicken pox la ni hehehe. Punya la payah nak hilangkan parut tu tau.

Ok lah, collagen memang banyak collagen, tapi macammana korang nak pilih collagen yang bagus ni? Meh Jiha kongsikan sedikit tips

Tips Memilih Collagen

  1. Pilih lah Collagen yang berjisim rendah iaitu 1000dalton kerana molekul akan lebih mudah terserap dalam badan kita. Tapi ingat, jisim collagen yang terlalu rendah iaitu kurang dari 1000dalton juga tidak sesuai dicadangkan kerana ianya tidak sempat nak meresap ke dalam badan kita.
  2. Sumber dari bahan yang semulajadi
  3. Sumber premium kolagen iaitu Sisik Ikan Merah ataupun Red Snapper Scale (RSS) kerana daya tahannya yang tinggi, dari perairan laut dalam dan tidak tercemar dengan pencemaran di lautan.
  4. Yang sudah terbukti berkesan melalui UJIAN KLINIKAL


Semoga tips yang Jiha kongsikan ini bermanfaat untuk korang yang nak memilih Collagen.

p/s: Hari ni Last Day Promo Collagen tau 30 Sept 14.

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Shaklee Collagen Powder ini,klik Ikon di bawah;

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

Thanks Lovelies