Skip to main content

JERAWAT KECUT DENGAN VITAMIN E

TIDAK!!!!!
Jerawat datang pulak, rimas nya rimas. Nak picit? NO NO NO NO. Bahaya tau Picit Jerawat.

Jerawat semakin teruk

Ada satu jerawat ni, mulanya ok saja. Tapi ada lah satu petang tu susukan Auni Nadra, dia geram agaknya, dia cubit nya jerawat ibu ni. Ouchhhh rasa nak menangis pun ada tau. Sakitnya.

Sejak tu jerawat yang satu ni jadi macam 'bernasi' pulak. Bertambah rimas la. Dah rimas ni mula la mulut pun nak mengomel sama. Bila dah ngomel-ngomel ni dengarlah cik abang sayang tu. Rupanya dia kata, dia pun perasan juga kenapa tiba-tiba berjerawat banyak pulak ni. Selalu kan bebas jerawat. Huhuhu agaknya 'bestfriend' nak datang kot ni. Kalau ikut tarikh, memang dah dekat juga timing dia ni.

pengedar shaklee penang
Nampak tak ada jerawat kat dagu tu.....aw rimas sangat 

Tepek Vita E Complex

Jerawat kecut dengan Vitamin E tau. Nasib baik lah ada Vita E Complex, so malam tadi lepas cuci muka. Gunting sikit hujung kapsul Vita E Complex tu dan picit sikit kemudian sapu kat jerawat bernoda tu hahahaha. Selebihnya Jiha telan la. Malam tadi sebelum tidur hehehe. 

Biasanya memang makan Vitamin cantik ni sebelum tidur, sebab nak repair balik sel kulit rosak semasa badan kita dalam keadaan rehat iaitu tidur malam la.

Hasilnya?

Seronok sangat. Memang dah ku jangkakan hehehe. Kecut dah and tiada 'bernasi'. Sikit hari lagi hilang lah tu. InsyaAllah. 

Nasib baiklah stok Vitamin E Jiha tak pernah putus. Untung sangat sebab berbaloi beli Vitamin E sebab Jiha boleh makan dan tepek as masker. Cik abang sayang pun boleh guna sebab sangat elok untuk kesihatan seksual orang lelaki. Kita nak sihat. Kita nak suami kita pun sihat juga kan.

Saya suka Vitamin E...kalau nak mencuba juga, contact je JIHA ye

JIHA 0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…