PENGALAMAN PERIOD LANCAR SELEPAS MAKAN ALFALFA

September 24, 2014

Assalammualaikum,


Hari ni nak share pengalaman Jiha baru-baru ini. Nak dijadikan cerita period agak lewat. Suspen juga ni sebab dah 10 hari lewat. So mana la tahu kalau pregnant ke kan. Memikirkan ada possibility untuk pregant, Jiha stop lah kejap makan Alfalfa. Cop cop I am not hoping for one right now, tapi kalau Allah dah beri rezeki anak ketiga pulak, saya terima dengan hati yang terbuka hehehe.

Perut rasa sebu dan tersumbat

So pagi yang nak period tu, perut rasa sangat lah sebu. Tahu macam bakal period, tahu macam dah nak keluar tapi tak keluar tau. Tak selesa nya perut huhuhu. Then, petang tu keluar la sikit.

Esoknya, pun tak mahu keluar betul, sampai tak terjejas pun pad nya. Perut tak selesa, rasa macam ada benda tersumbat. 

lancarkan period dengan alfalfa
Yang botol gemok tu la Alfalfa saya. Ada juga botol yang kecik ye.

Alfalfa lancarkan period

Then Jiha teringat lah nak makan balik Alfalfa tu. So lepas breakfast tu makan lah Alfalfa. Wahhhh dalam tengahari macam tu, terus lancar keluar. Perut pun rasa selesa dan dah tak ada dah rasa macam tersumbat ke apa. 

Huhuhu kena la kasi lancar dan kasi keluar habis betul darah kotor ni kan. Kalau period tak lancar ni yang ada kemungkinan risiko fibroid, cyst tu semua. Nauzubillah. Mintak la dijauhkan. 


Manfaat Alfalfa yang lain

Ok lah ini lah sedikit pengalaman Jiha makan Alfalfa untuk melancarkan period. Sangat suka Alfalfa ni sebab bukan sahaja untuk melancarkan period, tapi bagus 

  • sebagai 'perapat' especially ibu-ibu yang lepas bersalin, 
  • membantu penyusuan ibu menyusu dan 
  • agen detoks yang bagus, bagus untuk kurus.


Sekiranya korang ada masalah yang sama, boleh hubungi JIHA untuk dapatkan Alfalfa ni ye

Ni no Jiha ; 0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies