Skip to main content

SEPTEMBER DAN OKTOBER BULAN MUSAFIR

Assalammualaikum,

Dah masuk bulan September, ini bermakna bulan ini akan mula bermusafir. KL, PD, Bentong, Johor, Melaka dan lain-lain tempat lagi. Mesti pening rakan FB bila tengok Jiha sekejap di sana sekejap di sini hehehe. 

Sedangkan yang sebelum ni Pen-KL pun mereka rasa letih tengok Jiha asek travel je. Even Master Lyna dan Zainul pun ingatkan Jiha duduk KL sebab selalu nampak di KL aje hehehe.

Sebelum ini kerap ke KL demi menuntut ilmu juga, jumpa mama Shaklee, pergi events. Tapi kali ini berbeza sikit. Kali ini focus untuk bantu anak-anak IRON MILLIONAIRES yang mahu berjaya. Tunggu mama datang ok hehehe.

pengedar shaklee penang
Master 2 B 'NAJIHAH & HAIRUS' serta Master Cilik Aqeef Danial & Auni Nadra....heheh Doakan ye

Suami yang Supportive

Alhamdulillah, syukur sangat Jiha ada suami yang supportive. Banyak sangat contribution dia sampai Jiha dah berada di rank sekarang ini. Sekarang kami sama-sama mahu mengejar rank Master Coordinator dan bawa anak cucu naik sekali. 

Suami ku lah yang banyak mengajar cara nak communicate dengan anak-anak dengan berhemah. Memang terlalu banyak idea yang dia bagi. 

Dia pun setuju untuk program kali ini, dan kali ini 100% involvement. Suka.

Tapi pada suami yang tidak berapa supportive dalam bisnes Shaklee ni, jangan jadi kan itu alasan. Dah ramai Jiha nampak rakan SID yang berjaya walaupun suami tidak supportive. Cukup sekadar mendapat restu suami untuk bisnes ini. The rest semua buat seorang. Naik rank demi rank untuk buktikan kat suami yang dia boleh berjaya. Dan Alhamdulillah, ramai para suami yang mula yakin dan mula supportive 

Plan for the tour

Banyak idea dalam kepala. Nak bantu anak cucu Shaklee ni. InsyaAllah tour akan bermula 6 September ini. Perlukan tenaga yang cukup. Dan semoga Aqeef Danial dan Auni Nadra pun sporting ye. Heheh nanti lepas tour selesai, nak reward mereka ke Legoland & Hello Kitty park lah. Mereka ni lah penguat semangat Jiha untuk terus berjaya dan berjaya. InsyaAllah.

You can still reach me

Walaupun bermusafir, kedai Shaklee Jiha masih dibuka 24/7 tau. Jiha akan consult secepat yang mungkin untuk my dear customers. Dan untuk mereka yang mahu kan PENJIMATAN HEBAT, 


NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…