Skip to main content

WEEKEND DI RUMAH SAJE DAN BEBEL NAJIHAH RAZALI EHEHEHE

Assalammualaikum semua...


Apa aktiviti weekend korang? Jiha kat rumah je. Heheheh diri sendiri macam tak percaya weekend ni hanya di rumah saje. Biasanya memang tak lekat lah kan.

Kat rumah pun tapi tak masak langsung weekend ni hahaha. Beli je, hubby yang beli dan makan di rumah sahaja. Banyak kerja katanya lagi seminggu menjelang closing Oktober ni. Hehehehe.

Turun KL lagi??

Tapi tak lama, sebab minggu depan nak turun KL lagi hehehehe. Turun KL sebab leaders bawah Jiha nak buat kelas, so turun untuk beri sokongan sekali. Kelasnya pada 2hb, di Bangi sahaja.

1hb tu plan nya nak melawat cousin di Ampang, baru lepas bersalin semalam. Baby Boy. Alhamdulillah.

So since minggu depan Jiha di KL, jom la jumpa2. Dan mana tahu kalau korang nak tahu pasal peluang bisnes Shaklee ni, boleh lah Jiha cerita kan pasal bisnes plan dan pengalaman Jiha sendiri. Hikhik kalau korang daftar member, 2hb tu boleh la join kelas my leaders. FOC sahaja. Location di Bangi.


Saya membebel hehehehe

Tak Penat ke JIHA?

Tipu lah kalau tak penat kan. Tapi ni jalan yang Jiha pilih. Suka bila dapat beri semangat kat anak-anak. Jauh pun kalau takde aral, InsyaAllah Jiha datang.

Dan manisnya kalau anak cucu tu dapat capai apa yang mereka target. Tu paling bermakna.

Nak tahu tak some fakta?

Hanya 1% penduduk Malaysia yang menggunakan produk Shaklee. Maknanya, kita ada peluang yang besar. Ada lagi 99% yang belum menggunakan Shaklee.

Selain dari itu, kita juga boleh tembusi pasaran Indonesia. Jakarta sahaja penduduknya sama banyak macam penduduk Malaysia. Besarkan?

Tuntutan Kehidupan 

Kos sara hidup semakin meningkat kan. Dan kini BLR pulak dah meningkat. Ada yang loan rumah dari bayar RM1100 sebulan, kini dah kena bayar RM1700. Ada yang dari RM1000, kini dah RM2000. Cukupkah gaji bulanan kita untuk bayar semua kenaikan ni. Oh mungkin ada yang belum lagi. Rasanya pihak bank buat secara berperingkat. Tunggu sahaja lah surat dari pihak bank ye.

Merungut sahaja takkan mengubah apa-apa kan. Marahkan kerajaan sekalipun, kita tetap kena bayar juga. Jadi ubah lah diri sendiri dulu, berusaha lebih keras




Ok lah....cukup lah bebelan di pagi AHAD yang damai ni...Alhamdulillah.

Kalau korang rasa nak tambah pendapatan, Shaklee is the best sebab PRODUK nya yang berkualiti dan berkesan, BISNES PLAN nya yang adil dan patuh syariah. 

Ok sekiranya berminat, hubungi je 

NAJIHAH RAZALI

via SMS/whatsapp
0123807024

email
sitinajihah83@gmail.com


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…