Kuat Berpeluh tanda Penyakit Jantung nak datang??

March 22, 2015

Assalammualaikum,

1 daripada 3 orang di Malaysia mati akibat sakit jantung. Jom semak kalau anda mengalami simptom sakit jantung seperti di bawah.

6 Simptom Sakit Jantung

  1. Anda merasa keletihan yang melampau
  2. Anda merasa ketat di bahagian leher atau tengkuk
  3. Degupan jantung yang pantas atau tidak setara
  4. Kuat berpeluh
  5. Nafas pendek
  6. Anda merasa kurang selesa di bahagian dada
tanda sakit jantung

Bagaimana? Adakah anda memiliki simptom seperti di atas. Jika ya, segeralah berjumpa dengan doktor untuk rawatan lanjut.

Sakit Jantung bukan penyakit orang tua.

Kini tidak!! Sebab sekarang ni sudah ramai yang mati akibat sakit jantung walaupun masih muda. Contohnya arwah Hani Mohsin, seorang pelakon, meninggal dunia akibat serangan sakit jantung di usia 43 tahun. Lagi satu contoh, mendiang Jacky Ng Kiat Kee, pemain basketball negara meninggal dunia akibat sakit jantung di usia 25 tahun.

Apakah faktornya?

Pemakanan

Pemakanan moden masa kini lebih-lebih lagi kalau anda gemar makan makanan yang di proses, makanan dalam tin, fast food, makanan ringan. Makanan sebegini terlalu banyak kandungan trans-lemak, gula yang tidak diperlukan, perasa makanan yang boleh menjurus kepada masalah kolestrol, darah tinggi, kencing manis dan seterusnya menyebabkan jantung anda semakin lemah. 


Bukan makanan ini sahaja, bahkan sayur-sayuran, daging ayam, lembu pun kurang berkualiti berbanding dahulu. Kalau dulu lembu dan ayam bebas di ladang, kini semuanya di dalam reban yang sempit dan juga diberi suntikan hormon. 

Merokok dan minuman keras

Jika anda mempunyai dua tabiat yang tidak elok ini, berhenti segera kerana tiada sebarang faedah pun dari tabiat merokok dan minum minuman keras ini. Hanya mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan anda.

Tekanan

Semua orang pasti pernah mengalami tekanan. Tertekan kerja yang melambak-lambak di ofis, tertekan dengan hutang, tertekan memandu di dalam kesesakan lalu lintas dan pelbagai lagi. Jadi tekanan ini juga boleh menjurus kepada masalah kesihatan.

Hati yang tidak sihat.

Sekali lagi dari pemakanan, kalau tidak dijaga dengan betul, hati kita akan bertoksik dan mengakibatkan tahap kesihatan kita semakin merosot.

Cegah sebelum terlambat!!

Kita kena berusaha untuk mencegah. Bukan kah mencegah itu lebih bagus dari merawat. Rawatan untuk sakit jantung pula bukan murah ye. Kos untuk surgeri bypass jantung sangat tinggi dan sangat rumit. Membayangkan dada dibelah sahaja sudah cukup mengerikan.

Cegah dengan Set Jantung Sihat

tanda sakit jantung

Set ini sesuai diambil untuk mencegah dan juga membantu mengawal sakit jantung yang ada hidapi. Pemakanan tambahan sangat perlu untuk memastikan sel-sel di dalam badan kita sihat kerana kita kurang nutrien dari pemakanan harian.


Phytocol-ST berfungsi untuk mencegah kolestrol baru dari menjadi berlebihan dalam badan. Badan tidak memerlukan kolestrol jahat (LDL kolestrol) yang kita dapat dari pemakanan tidak sihat tadi. 4 biji Phytocol-ST sehari akan membekalkan 2000mg Fitosterol seperti yang dicadangkan oleh National Institute of Health (NIH).

Omega Guard pula berfungsi untuk menyingkirkan kolestrol lama, yang sedia ada di dalam badan.

CoqHealth Plus pula menghasilkan tenaga bagi setiap sel dan berfungsi untuk mencegah penyumbatan pada saluran darah dan mengurangkan debaran dan denyutan jantung yang tidak sekata.

Vivix yang kaya dengan resveratrol menyokong sistem kesihatan badan secara menyeluruh. Ianya membantu membaiki sel yang telah rosak hingga ke tahap DNA.

Garlic juga membantu memperbaiki saluran darah yang bagus untuk kesihatan jantung.


Sekiranya anda sayangi jantung dan kesihatan anda dan orang tersayang, mulakan kehidupan sihat sekarang juga. Jaga pemakanan, jalani gaya hidup sihat dan pastikan tubuh badan anda dapat segala macro dan micro nutrien. Jika berminat untuk dapatkan Set Jantung Sihat ini, boleh hubungi saya melalui whatsapp/sms di 6012-3807024. Jangan biarkan diri anda 1 daripada 3 orang yang lain yang mati akibat serangan jantung. Sayangi diri anda.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies