Aloya Aloya No 3

May 19, 2015

Assalammualaikum,

Kalau ikut kan minggu ni baru 6 weeks. Previous pregnancies, masuk 9 weeks gitu baru start Aloya Aloya ni.

Ni perut dah sentiasa rasa sebu. Alahan takde la macam teruk sangat. Masak ok lagi, boleh menumis semua, bau tanak nasi pun ok je ni. Oh tapi after smell dia tu, memang ler rasa nak muntah tau. Rasa macam kuat sangat melekat kat baju. Pastu rasa macam satu rumah kuat sangat baunye hehuhehuhehu. Lepas masak  memang kena mandi semula la gamaknye tau.


Oh tapi confirm muntah lepas makan chocolate huhu. Teringin tapi lepas tu sure muntah. Hari tu buat chocolate tart, kesudahan nye ke jamban aje la. Lepas tu semalam makan Oreo, pun sama juga. Jadi rasanya makanan berasaskan chocolate memang tak boleh dulu kot buat masa ni.

Oh rasa macam blurr sangat. Macam dah lama tak pregnant pulak. Hehehe padahal lebih kurang sama je gap Aqeef-Auni dulu. Lepas dua tahun kan. Kena buka balik buku 'What to Expect When You Are Expecting ni'. Macam lupa-lupa aje ni hahahaha.

Hujung bulan ni nak gi check up untuk confirmkan EDD. Hari tu scan baru nampak little tiny sac aje hehehe.

Semoga membesar dengan sihat ye. Ibu loves u so much.

(oh semalam came across one video ni, ada 3d printer untuk Ultrasound, best jugak eh...kat Malaysia ada ke tak eh)

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. Yayanggg. Nak masuk 3 dah? Bagi la tips dapat baby ramai2. Nak jugakkkk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah beauty....ada rezeki pasti akan ada baby comel untuk beauty,,

      Dah pergi jumpa doktor dah?

      Tips Jiha dari anak dulu, enjoy je..kalau macam terlalu fikir nak conceive sgt, selalu tak lekat

      Rasanya better gi check up dulu, lepas tu mungkin boleh ikhtiar dengan set kesuburan ye yang

      Delete

Thanks Lovelies