Skip to main content

Cara Paling HOT untuk tegangkan kulit muka agar suami terpikat Awwwwww!!

Assalammualaikum,

Semakin meningkat usia, kulit muka terutamanya semakin tidak tegang. Garisan halus mula la nak muncul tiba. Saya ingin kongsi cara yang paling hot untuk tegangkan kulit muka. Hot lagi sensasi masa kini tanpa perlu suntikan botox, tanpa perlu risau muka anda berubah menjadi ngeri akibat suntikan berbahaya ini.

Antara faktor utama kulit semakin kedut dan tidak tegang ialah; 
  • Badan kita semakin kekurangan kolagen bila kita meningkat usia
  • Tidak menjaga kebersihan kulit dengan betul
  • Tidak menjaga pemakanan dengan betul

Cara paling HOT untuk tegangkan kembali kulit muka

Cara paling HOT untuk mengembalikan keremajaan kulit ialah dengan mengambil supplement kolagen. Tetapi apabila memilih kolagen, perlu lah berhati-hati kerana terlalu banyak produk kolagen di luar sana yang tumbuh bak cendawan selepas hujan. 

Baru-baru ini ada artikel kesihatan keluar di akhbar, mengatakan yang kolagen TIDAK WUJUD dalam tumbuh-tumbuhan. Dan perlu pilih dose kolagen yang sederhana tinggi dan berjisim rendah. Kerana dose kolagen yang terlalu tinggi dan berjisim berat tidak memberi apa-apa manfaat untuk badan. Ianya terlalu berat dan akan terus keluar melalui najis.

Tips Memilih Collagen

  1. Pilih lah Collagen yang berjisim rendah iaitu 1000dalton kerana molekul akan lebih mudah terserap dalam badan kita. Tapi ingat, jisim collagen yang terlalu rendah iaitu kurang dari 1000dalton juga tidak sesuai dicadangkan kerana ianya tidak sempat nak meresap ke dalam badan kita.
  2. Sumber dari bahan yang semulajadi
  3. Sumber premium kolagen iaitu Sisik Ikan Merah ataupun Red Snapper Scale (RSS) kerana daya tahannya yang tinggi, dari perairan laut dalam dan tidak tercemar dengan pencemaran di lautan.
  4. Yang sudah terbukti berkesan melalui UJIAN KLINIKAL
Hasil konsisten Collagen Powder Shaklee, dari kulit yang kusam, kulit lebih berseri dan kurang kedutan halus. 
Gambar di atas ialah saya sendiri dan kini saya berumur 32 tahun. Masuk umur 30an ni kulit muka mula bermasalah disebabkan tidak menjaga dengan baik di usia muda. Tetapi nasib baik saya jumpa Set Kecantikan Shaklee yang telah banyak memberi kesan positif pada kulit saya.

Ini lah dia produk kegemaran saya. Collagen yang premium dan berkualiti. Kesan positif seawal 8minggu telah terbukti melalui Ujian Klinikal. Tetapi untuk saya dan beberapa pengguna lain, kami mula merasakan perubahan selepas kotak pertama. Alhamdulillah.

Kalau anda pentingkan kecantikan muka dan pentingkan kualiti, Collagen Powder ni adalah yang terbaik buat anda. Seronok kan bila setiap hari suami terpikat sahaja. Orang perempuan memang kena jaga dengan baik kecantikan dan kesihatan diri ni. Baru lah dapat jaga keluarga dengan baik.

Hubungi Jiha segera untuk dapatkan Collagen Powder yang original dan tawaran harga yang menarik. Yang pasti berbaloi untuk kecantikan anda.

whatsapp/sms
0123807024
Najihah Razali
sitinajihah83@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…