Skip to main content

Cara Hilangkan Jerawat Supaya Kulit Lebih Halus Mulus

Assalammualaikum,

Jerawat memang boleh mengundang lagi stress. Nak cara hilangkan jerawat supaya kulit lebih halus mulus? Meh saya nak kongsikan pengalaman saya sendiri baru-baru ini.

cara hilangkan parut jerawat


Jerawat semasa awal trimester

Setiap kali mengandung, jerawat memang berduyun tiba masa awal trimester. Rimasnya la kan. Rasa nak kutil-kutil je jerawat tu. Comot jadi muka. Memang sangat stress juga la memikirkan jerawat. Ternampak-nampak je dengan ekor mata jerawat kat pipi dan hidung tu.

Konsisten ESP dan skin care yang best

Apa yang saya buat, saya konsisten minum ESP setiap hari. Memang nampak sangat perubahan pada muka. Jerawat mula kecut dan jerawat baru dah tak banyak keluar.

Saya juga guna Set Skin Care Nutriwhite. Memang sangat best la. Rasa lebih halus, bintik hitam pun berkurangan sangat.

Ibu mengandung pun nak cantik-cantik tau. Dah la awal trimester hari tu kerja nya muntah aje kan. Selekeh sangat rasa rupa masa tu dengan jerawat lagi tumbuh. Malu kat suami ku hehehe.

Tapi Alhamdulillah sekarang kulit semakin halus mulus. Rasa seronok sangat muka dah tak comot. Dah tak perlu malu kat suami lagi.

Jom tengok kenapa ESP ni sangat bagus untuk kulit yang halus mulus

Tanpa bedak sebab saya tak suka sangat berbedak, rimas rasa
Hah bayangkan satu tin seberat 850g ESP ni, Shaklee menggunakan 30kg soya Non-GMO. Non-GMO ni nama panjang nya Non Genetically Modified Organism. Maksudnya ianya tidak diubah secara genetik. Betul-betul asli dan harga bahan asli sangat mahal ye. Kalau soya yang GMO, yang di ubah genetiknya ni, lebih cepat tumbuh tapi khasiatnya sudah berganda turun dan boleh mendatangkan kesan buruk pada jangka masa yang panjang.

Saya pilih dan setia kepada Shaklee kerana mereka sangat menekankan yang Original dan kualiti produk perlu lah sangat tip top. Nah hasilnya pun best kan. Kulit lebih halus, suami bertambah sayang.

Sekiranya berminat nak dapatkan kulit bebas jerawat dan halus mulus

Hubungi saya sekarang 
Najihah Razali
whatsapp : 0123807024
email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…