Kesan Kemoterapi Kanser Yang Mengerikan

January 05, 2016

Assalammualaikum,
Kebanyakkan pesakit kanser takut untuk menjalankan kemoterapi kerana bimbang dengan kesan kemoterapi yang dianggap mengerikan. Mari kita lihat antara kesan selepas proses kemoterapi ini.
Rambut gugur Ubat kemoterapi akan memberi kesan buruk bagi sel-sel yang sedang aktif membelah. Salah satu kesannya adalah keguguran rambut. Rambut akan menjadi gugur kerana kerana ubat kemoterapi akan merosakkan sel-sel rambut yang akan tumbuh.
Penurunan berat badan - Kemoterapi juga akan membuat berat badan menjadi tidak stabil. Ada pesakit yang akan mengalami kenaikan berat badan dan ada juga penurunan berat badan yang mendadak. Jadi pemakanan sihat dan seimbang serta dilengkapkan dengan pemakanan tambahan (food supplement) adalah sangat penting untuk para pesakit supaya lebih sihat.
Cirit birit Cirit-birit akibat kemoterapi ini adalah disebabkan oleh pengaruh kemoterapi terhadap sel pelapis usus, sehingga pesakit akan mengalami cirit-birit, dan akan kehilangan banyak cecair. Oleh kerana itu, jika pesakit mengalami cirit-birit, disyorkan untuk banyak minum air kosong agar cecair dalam tubuh lebih seimbang.
Lesu dan letih Lesu dan letih memang merupakan perkara normal yang akan dirasakan selepas melakukan kemoterapi. Pesakit memerlukan rehat yang mencukupi agar dapat memulihkan tenaga kembali.
Gangguan pendengaranUbat kemoterapi yang digunakan, mampu merosakkan koklea yang ada di dalam telinga. Pesakit perlu peka tentang perubahan ini dan segera maklumkan kepada doktor.

Baiki Sel Kembali

Memperbaiki DNA
Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (antara akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi kerana Vivix membantu mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki Tenaga Sel
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga dan ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu Meningkatkan Fungsi Otak, Kardiovaskular, Immuniti dan Sendi
Semakin kita meningkat usia, badan akan mula berasa sakit di sana sini dan ingatan juga menjadi semakin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Bebas Kanser dan Kembali Sihat

Bekas pengacara NTV7, Law Chu Hian merupakan bekas pesakit kanser. Beliau telah mengamalkan Vivix dan vitamin lain dari Shaklee untuk memastikan khasiat yang diperlukan beliau mencukupi. Jom lihat gambar beliau. Sihat dan nampak lebih muda.


Sekiranya anda atau orang yang anda sayang menghidap penyakit kanser dan perlu melalui rawatan kemoterapi, anda boleh ikhtiar dengan Vivix dan beberapa vitamin yang akan saya cadangkan khas untuk anda. Saya boleh dihubungi di whatsapp 0123807024 (Najihah Razali) sekiranya anda ingat membuat pesanan dan juga konsultasi eksklusif.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies