Skip to main content

3 Efek Berhenti Merokok Yang Perlu Anda Tahu

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Rokok rokok rokok. Sedap agaknya ye hisap rokok tu. Tetapi Alhamdulillah sudah ramai yang pasang niat untuk berhenti merokok. Tetapi perlu juga tahu apa Efek selepas berhenti merokok tu.
Jom teruskan membaca.



  1. Anda semakin KAYA. Kalau sebelum ini perlu keluar duit untuk beli rokok. Bayangkan sekotak dua rokok sehari. Tak ke jimat banyak tu. Pembaziran melampau keluarkan duit untuk perkara yang memudaratkan diri sendiri.
  2. Hidup anda akan lebih sihat. Tahu kan perokok tegar rupa paru-paru dia macammana. Hitam dan boleh memudaratkan kesihatan. Berisiko tinggi untuk dapat kanser paru-paru. Alhamdulillah bila anda mahu berhenti merokok, ianya tanda anda sayangkan kesihatan anda.
  3. Orang tersayang dan terdekat selamat. 'Passive Smoker' lebih diancam bahaya kan. Jadi bila anda sudah berhenti merokok, isteri dan anak-anak tidak perlu lagi menghirup asap rokok hembusan anda. Baju anda pun sudah bersih dari bahan berbahaya dari rokok yang boleh memberi kesan pada anak-anak terutama bayi anda.
Jika anda ingin ikhtiar untuk berhenti merokok, ikhtiar lah dengan Vivix. Ramai yang telah berjaya. Bukan sekadar berhenti merokok, malah Vivix mampu membantu memperbaiki balik sel badan yang sudah rosak akibat merokok. Vivix terbukti meningkatkan taraf kesihatan kepada pesakit-pesakit dengan masalah kronik. Ramai yang sudah bebas sepenuhnya dari penyakit yang terpaksa ditanggung mereka sebelum ini. 

Lihat testimoni En Huzair yang sudah merokok selama 20 tahun. Alhamdulillah kini En Huzair telah berhenti merokok selama 2 tahun.

Hubungi saya di whatsapp 0123807024 untuk pertanyaan lanjut dan pembelian. 

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…